El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Feijóo: “Mas té les mateixes possibilitats de declarar la independència que jo a Galícia”
  • CA

Gran desembarcament de dirigents populars a la campanya electoral de les eleccions plebiscitàries pel 27-S. Alts càrrecs del PP han vingut avui a la capital catalana per donar suport al candidat del partit a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol. Encara amb la ressaca de la multitudinària manifestació que es va viure ahir a Barcelona, els assistents han ignorat el tema i no han dedicat ni un minut a valorar-ho.

En aquest sentit, el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha estat un dels més durs. Feijóo ha avisat Mas que “té les mateixes possibilitats de declarar la independència” que les que ell “té a Galícia, és a dir, cap”. “Els moments més obscurs de Catalunya han estat quan s’ha mogut en la il·legalitat i l’incompliment de la llei”, ha sentenciat, i ha afegit que “no sobra cap català a Catalunya, ni cap espanyol a Espanya”.

Els elogis cap a Catalunya i els catalans no han faltat per part de tots els convidats. “Os seguimos amando mucho”, han repetit en més d’una ocasió. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha volgut transmetre el seu “carinyo i gratitud” a tots els catalans. “Ser del PP a Catalunya no és difícil, sinó que és heroic”, ha reblat. Cifuentes també ha tingut unes paraules pel president de la Generalitat. “El govern català és corrupte, sectari i incompetent”.

“Som la garantia de la unitat plural de l’Espanya”

Per la seva banda, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que restarà en un segon pla en aquesta campanya, ha sigut l’encarregada de llegir la ‘Declaració de Barcelona’ del partit. “Som la garantia de la unitat plural de l’Espanya del segle XXI. Ens trobem en un moment importantíssim de la nostra història contemporània“, ha afirmat. “Avui ens unim més que mai perquè ningú no ens converteixi en estrangers a casa nostra. Mai havíem sigut tan lliures ni havíem tingut tants drets”, ha conclòs.

Per finalitzar l’acte, Garcia Albiol ha advertit que “el 27-S ens estem jugant la convivència de Catalunya”. “Faig una crida als que viuen a la Meridiana i consideren que les eleccions autonòmiques no són importants i no aniran a votar”, ha dit en referència a la mobilització d’ahir sense entrar a valorar-la. “Les empreses catalanes venen més a Múrcia que als EUA. La seva activitat depèn d’Espanya, i no pas de França o Alemanya”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa