El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Echenique: “Junts pel Sí s’assembla a una novel·la de fantasia”
  • CA

Sota un sol de justícia, Catalunya Sí que es Pot ha aprofitat la tirada mediàtica de Podemos per omplir la plaça Sant Joan de Lleida. Barrets fets amb paper de diari, d’altres de palla, ulleres de sol, samarretes posades pel cap i d’altres sistemes han utilitzat els simpatitzants de la candidatura de Lluís Rabell per aguantar la calor de l’acte. El número u de la llista ha rebut el suport de Pablo Echenique i Íñigo Errejón, a més de Dolors Camats. Entre tots quatre han tocat totes les tecles del discurs de la confluència: anti-Mas, anti-Junts pel Sí, anti-Ciutadans, anti-PP i anti-Rajoy, anti-plebiscit, i a favor de la fraternitat, la igualtat, la llibertat i la dignitat.

Especialment aplaudit ha estat el míting d’Echenique, que ha reivindicat la “fraternitat” entre aragonesos -ell és d’Aragó- i catalans. El dirigent de Podemos ha carregat de seguida contra la llista de Junts pel Sí, i ha dit que és “una novel·la de fantasia, sense cap full de ruta seriós ni responsable. Si guanya el Parlament declararà unilateralment la independència, i després… no se sap”, ha afegit.

“Suposo que creuran els dits i tancaran els ulls perquè Rajoy desaparegui amb les institucions de l’Estat”, ha continuat Echenique, que ha demanat als votants de Junts pel Sí que, en comptes “d’escapar” de Rajoy, el “facin fora”. Echenique ha suplicat que els catalans no marxin, perquè han d’ajudar que el canvi arribi a Espanya i a Europa. Abans d’acabar, ha tirat un últim dard contra els presidents espanyol i català: “Rajoy i Mas són com Pimpinela, fan veure que es barallen però realment avancen junts”.

Ni enquestes ni bancs

Els crits de “Sí se Puede“, que s’han imposat clarament als de “Sí que es Pot, s’han multiplicat durant la intervenció d’Errejón, que ha reiterat que “cal connectar aquests dos processos de canvi, volem sumar forces”, en referència a Catalunya i Espanya. A més, ha criticat les enquestes -que no són gaire favorables a Sí que es Pot- i ha dit que “les fan els rics”. El dirigent de Podemos ha sigut el més ovacionat de l’acte, i ha sigut l’únic que ha aconseguit que el públic es posés dempeus.

Al seu torn, Camats ha carregat contra els banquers que “ara estan preocupats per una DUI, quan no s’han preocupat de la gent que perd les cases”. Finalment, Rabell ha apretat contra Mas, a qui ha acusat de no estar al costat de la gent durant les lluites treballadors, i ha disparat també contra Ciutadans, “els naranjitos que no són més que un lífting del PP”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa