La candidata de C’s a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest matí, durant un esmorzar amb l’associació unionista Empresaris de Catalunya, que “sortir d’Europa no és un bon negoci. El procés sobiranista no és una solució, sinó que és un problema. El separatisme ens ha fet perdre els darrers cinc anys de política catalana”. Arrimadas ha estat acompanyada per Albert Rivera, però en aquesta ocació el líder de C’s no ha intervingut en els parlaments. “No podem perdre més temps en aquest debat que divideix a la societat catalana. Molts empresaris han estat valents i han dit coses que no són fàcils, i més si va en contra del que diu el govern de Catalunya”, ha assenyalat.

En un acte on hi havia gairebé més periodistes que assistents, Arrimadas ha constatat que “estem en un moment d’oportunitat històrica, i fins ara no s’havia vist clar el que alguns volen fer. Els últims dies hem tingut declaracions que són un reflex de la incertesa política. Cal recordar per què hem arribat a aquest punt”, ha explicat. Arrimadas també ha carregat, com en cada míting, contra el PP i el PSC. “Sempre que han pogut han pactat amb els independentistes, i no només a Catalunya, sinó també al Congrés. La governabilitat d’Espanya no tornarà a estar en mans dels que volen trencar Espanya”, ha etzibat.

“Comparteixo que el sistema de finançament econòmic de les comunitats autònomes no funciona. Però la solució no és trencar amb Espanya, sinó reformar-ho”, ha insistit, i ha afegit que en “el seu partit seran els impulsors, des de Catalunya, de millores per a tot l’Estat. Em comprometo a elaborar un millor finançament de les comunitats autònomes”. Sobre un possible pacte amb els partits unionistes, la candidata ha manifestat que “hem de fer que els indecisos s’il·lusionin. La pilota estarà a la taulada d’aquells partits que sempre han donat suport als independentistes i els han deixat governar”.

“L’independentisme és una malaltia que té la democràcia. I aquesta malaltia té molta força”, ha exclamat un empresari durant el torn de preguntes. Arrimadas ha intentat rebaixar el to de les afirmacions de l’assistent i ha contestat que “el separatisme és la conseqüència d’una Espanya que no funciona bé”. 

Manifest unionista

Aquest matí el president de l’associació Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha aprofitat l’esmorzar informatiu d’avui per anunciar que el dia de reflexió publicaran un manifest on explicaran perquè creuen que la proposta de Junts Pel Sí és molt dolenta pels catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa