El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol: “Qui està creant més catalanofòbia és el govern d’Artur Mas”
  • CA

El candidat del PP a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha participat avui en un acte amb l’associació d’empresaris unionistes ‘Empresaris de Catalunya’. Abans de començar la seva intervenció, Albiol ha volgut agrair a aquest col·lectiu tot el que estan fent. “S’agraeix escoltar una veu que diu que està disposada a plantar cara a l’independentisme més dur, i expliqui els riscos de la secessió entre Catalunya i Espanya”, ha afirmat. Un dels assistents a l’acte ha acusat el PP de fomentar la catalanofòbia. En escoltar aquestes afirmacions, Albiol ha respost de forma contundent. “Qui està creant catalanofòbia és el govern d’Artur Mas que constantment no para de dir que Espanya roba els catalans”, ha dit.

En aquest sentit, el popular ha volgut deixar clar que a Catalunya “no hi ha un xoc de trens. Intentar defensar en plena crisi econòmica un millor model de finançament és una autèntica deslleialtat. Crec que Catalunya està mal finançada, però els debats els has de plantejar en el moment adequat”. “Ara sí que pot negociar un nou model de finançament. Els comptes estan estables. El que vull per a Catalunya és un millor model de finançament per fer més infraestructures“, ha reblat, i ha afegit que a ell li agradaria fer “de pont entre Catalunya i Espanya”.

L’exalcalde de Badalona també ha tingut unes paraules per l’Institut Català de Finances. Segons ell, aquest organisme “és un xiringuito. Per aconseguir que et financin, necessites un amic a la Generalitat“, i per aquest motiu, “s’ha de reformar”. A més ha criticat el to d’aquesta campanya electoral. “És una campanya on tot gira al voltant d’un mono tema, el procés i la independència, i els debats sobre l’educació o la sanitat han desaparegut. Quan un no assumeix les seves responsabilitats, les conseqüències no acostumen a tardar”, ha avisat.

“Això serà el caos!“, ha exclamat un assistent a l’esmorzar informatiu, en referència al procés d’independència. “La inversió estrangera a Espanya ha augmentat un 10%, en canvi, a Catalunya s’ha reduït un 14%. Això ens hauria de fer reflexionar”, ha manifestat, i ha lamentat que “avui a Catalunya és impossible poder funcionar quan l’organització política convoca tres eleccions en cinc anys. Aquesta incertesa política prova incertesa econòmica”. “És molt greu que vulguin saltar-se la llei. És d’una enorme irresponsabilitat. Si tots penséssiu que els impostos són injustos i decidíssiu no pagar-los, què passaria?”, s’ha preguntat Albiol. 

Picada d’ullet a Ciutadans

Albiol ha dedicat el final del seu discurs a elogiar les idees i propostes del partit d’Albert Rivera, Ciutadans. “Diuen coses que em semblen interessants, però a l’hora de la veritat no veig que es concretin”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa