El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol: “Potser a Mas li fa falta que Obama vingui i li digui cridant a l’orella”
  • CA

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha volgut centrar el seu discurs d’avui en les conseqüències que comportaria la independència de Catalunya pels catalans. “No és que ningú s’atrevirà a fer fora 7 milions de catalans, sinó que segons tractats de la UE automàticament quedaríem fora. Ja no és una qüestió que ningú ens hagi de treure a puntades. Per tant aquest tema no permet cap debat”.

En aquest sentit, Albiol ha celebrat les declaracions d’ahir del president dels EUA, Barack Obama, qui va apostar per una “Espanya unida i forta”. Pel candidat, Obama ha estat prou contundent. “Potser a Mas li fa falta que el president dels EUA vingui aquí i li digui cridant a l’orella. Ho ha dit tothom, potser necessita que vingui el papa a dir-li”, ha etzibat. “És evident que si es pot produir inestabilitat a Espanya, la resta del món es pronunciï”, ha dit. 

Albiol ha assegurat que “fer pronunciaments bastats en el romanticisme i el voluntarisme està molt bé, però no és una realitat”, en referència a la candidatura de Junts pel Sí. Segons el candidat, la secessió també tindria unes conseqüències en la capacitat econòmica dels catalans. Com sortiríem de la UE, això suposaria que els dipòsits bancaris, en cas de fallida d’alguna entitat, deixarien d’estar garantits“. 

“La mateixa Generalitat reconeixia el 2013 que en cas d’independència pot haver-hi un corralito a Catalunya. Val la pena que els catalans pateixin un corralito? Que els jubilats no puguin treure els seus diners perquè hi ha un corralito”, s’ha preguntat. A més, l’exalcalde de Badalona ha insistit en el fet que fins que Mas no digui que “renuncia a la seva voluntat de voler trencar amb Espanya, no hi ha cap possibilitat de diàleg. La política és negociació, però no amb els que volen separar-se”.

“Moviments pacífics però igual de contundents i radicals”

L’exalcalde de Badalona també ha assenyalat que si la candidatura de Junts Pel Sí aconsegueix la majoria absoluta, mobilitzarà a la gent perquè surti al carrer. “Als nostres rivals els hem de guanyar en el seu terreny de joc. Moviments pacífics però igual de contundents i radicals en la defensa de Catalunya amb Espanya”, ha reblat. Si es produeix un escenari de ruptura, aquesta mobilització serà un èxit”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa