El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiol insinua revisar les competències en Educació: “Cal evitar l’adoctrinament”
  • CA

El candidat del PP a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha fet una crida al PSC i a Ciutadans a “crear una alternativa a l’independentisme” i els hi ha demanat que “es deixin de grans frases i posicions tacticistes”. “Nosaltres estem obligats a arribar a acords per posar fi a tants anys d’incompetència que l’únic que ha fet és enfrontar-nos a uns amb els altres”, ha reblat.

En aquest sentit, Albiol ha manifestat que li produeix “vergonya” veure l’estat en què “es troben algunes dependències escolars a Catalunya”. Per aquest motiu, el popular ha insinuat revisar les competències de Catalunya en Educació per evitar que es converteixin “en un instrument per adoctrinar”. “Les competències són inqüestionables, però quan una competència és utilitzada de manera totalment rebutjable des del punt de vista de determinats postulats polítics. Ens haurem d’asseure i veure que és el que hem de fer. Si depèn de nosaltres ens plantejarem seriosament com i qui s’ha de gestionar per evitar que es converteixin en un instrument per adoctrinar”, ha dit.

Per aquest motiu, el popular ha acusat a la Generalitat de gastar-se “milionades en subvencionar associacions separatistes com l’ANC o amb ambaixades a l’exterior”. A més ha assenyalat que és “inadmissible que als patis de les escoles hi hagi cartells que posi que és obligatori parlar en català i que es pengin estelades”.

L’exalcalde ha tornat a treure el tema de la immigració durant el seu discurs. En aquesta ocasió, Albiol ha assegurat que els nens immigrants s’han de “repartir entre diferents classes pel seu aprenentatge i la seva integració sigui més fàcil i perquè la classe evolucioni a la mateixa velocitat. Jo aposto per aquest sistema completament”.

Sobre el cara a cara d’ahir entre el número 5 de la candidatura Junts pel Sí i el ministre d’Exteriors, José Manuel García Margallo, el popular ha confessat que no el va veure “perquè ahir vaig estar gravant una entrevista a TVE”. Segons ell va ser un debat que “va estar bé i van poder intercanviar opinions, però no crec que tampoc canviarà el destí polític de les eleccions del pròxim dia 27”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa