El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEO] Otero defensa el referèndum a Antena 3: “Comptem i sortirà que no”
  • CA

La periodista Júlia Otero va aprofitar aquest dilluns el seu pas pel programa El Hormiguero d’Antena 3 per fer-hi una defensa oberta del referèndum d’independència de Catalunya. Per poder votar “no”, però com una via per “desencallar aquesta situació”. “I no sóc una mala espanyola per dir-ho“, es va defensar. “Hi ha un 48% de gent que vol la independència, i s’hi haurà de donar alguna sortida”, reflexiona, tot i que es mostra convençuda que dos terços d’aquest 48% són independentistes conjunturals. “Comptem i estic segura que sortirà que no, per poc que es practiqui l’empatia”, va sentenciar.

No són quatre bojos” els catalans que desitgen la independència, va defensar. Tot amb tot, diferencia dos grups en el 48% de vots que van assolir Junts pel Sí (JxSí) i la CUP: “Pot ser que hi hagi un terç d’independentistes molt cafeters, que els és igual que els amenacis amb les set plagues bíbliques, ells passarien per sobre de qualsevol cosa. Però hi ha dos terços que estarien disposats a replantejar-s’ho, i alguna sortida s’hi haurà de trobar.” Segons Otero, “hi ha gent que volia independitzar-se d’un determinat estil de govern, però potser no volen independitzar-se d’Espanya”.

Tot seguit, va sentenciar: “Jo i molta gent que conec diem que volem un referèndum per votar que no. Però això ho dius aquí i sembles una boja independentista. No. Sóc una gallega, filla de la immigració que va acabar a Catalunya buscant un futur millor per part dels meus pares. Em sento gallega, espanyola, barcelonina, m’agrada Catalunya… I vull que em cridin a les urnes legalment, i votaré que no. Comptem i estic segura que sortirà que no, per poc que es practiqui l’empatia.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa