Twitter prova una funció per fer llegir els articles abans de fer RT

Es tracta d'una mesura per fer que els usuaris coneguin el contingut abans que contribueixin a escampar-lo

Twitter està provant una nova opció per telèfons Android que motiva la gent a llegir els articles abans de compartir-los. L’opció implicaria que algú que es disposa a fer RT d’un enllaç a Twitter sense haver-hi clicat rebria una avís que li diria “Vols llegir això abans de fer RT?”. L’opció està disponible de moment només en anglès per a gent que utilitza Twitter per Androdid, informa el MIT Technology Review.

Twitter sosté que la idea és “ajudar a promoure la discussió informada” i la mesura podria contribuir a reduir la propagació d’indignació i desinformació viral. El cap de producte de Twitter Kayvon Beykpour assegura que “és fàcil que enllaços i articles es converteixin virals a Twitter. Això pot ser poderós però de vegades perillós, especialment si la gent no ha llegit el contingut que està escampant”.

Aquesta nova funcionalitat es considera un gir proactiu de Twitter a l’hora de moderar el contingut que circula per la plataforma. La companyia està introduint mesures com la cancel·lació de comptes falsos que poden utilitzar-se per influir en processos electorals i el debat públic.

Nou comentari