Enganxada entre Sanchis i Cs per la informació sobre la fi d’ETA

Situació tensa al Parlament de Catalunya per la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El diputat de Ciutadans Ignacio Martín Blanco es va encarar aquest divendres al director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, criticant-li l’enfocament que havia tingut un reportatge de TV3 sobre la fi d’ETA. Martín Blanco va començar a increpar el màxim dirigent de TV3, així com els professionals que treballen a la televisió pública catalana. “Jo sé quina és la TV3 que a vostè li agradaria per poder-se-la carregar, no és la que fem nosaltres“, li va respondre Sanchis al diputat.

Tot va començar quan Martín Blanco va bramar que no li semblava “adequat ni raonable” que en una televisió pública “es parli ‘d’organització armada basca’ i no de banda terrorista”. Sobre aquesta qüestió, Sanchis li va respondre que l’expressió “organització armada basca” per definir ETA és la que utilitza la televisió pública britànica, la BBC, en una manera de dir-li que és una expressió força neutral per referir-s’hi.

Segons Martín Blanco, al País Basc “hi havia una part de la societat basca que matava i una altra que patia”. El diputat de Cs va lamentar que TV3 entrevistés el darrer dirigent d’ETA, David Pla, i el tractés “com si fos una persona sensata i amb preguntes que no el posaven davant l’evidència de la crueltat dels seus actes”. “TV3 negligeix i deixa fora del tauler la idea que allò que va passar fa 10 anys va ser el final del terrorisme i la derrota a una banda terrorista de forma legal, policial i judicial”.

Per la seva banda, Sanchis va criticar Martín Blanco per haver faltat al respecte dels professionals de TV3, i va convidar-lo a presentar-se en un futur als processos de selecció públics per entrar a treballar a la cadena: “Quan es pugui rejovenir la plantilla tindrà l’oportunitat de venir i fer les entrevistes com vostè cregui“. El director de TVC va dir-li això al diputat de Cs perquè també és periodista. Ena quest sentit, li va recordar que els periodistes tenen “l’obligació” d’agafar “distància” amb els fets per mirar d’explicar-los de la manera més neutral possible. És també per aquest motiu que va defensar que TV3 hagi entrevistat les dues parts del conflicte.

Comentaris

  fat boy Octubre 31, 2021 | 14:41
  La veritat es que al Pais Basc hi havia una part de la societat que afusellava i una altra que es defensava.
  X2 Octubre 31, 2021 | 15:53
  El Martín Blanco aquest es un verborreic feixista insuportable i no mes diu collonades
  ton c. Octubre 31, 2021 | 16:14
  que diu que diu el nebot de l´assasí Martín Villa?
  Asr Octubre 31, 2021 | 16:48
  Cs una anomalia, un cànser d una societat malalta. Els seus representant uns inadaptats. No tenen cap proposta, només porten l odi i crispació. Fins mai
  Doctor Strangelove Octubre 31, 2021 | 17:14
  Albel Degà, dius que en Martín Blanco va bramar, i tu que fas idiota? Vomitar merda? Doc.
   strange! Octubre 31, 2021 | 21:53
   El Degà es millor persona i professional que tu! Fins i tot quant no fa res…
  Ricard Octubre 31, 2021 | 21:04
  Els castellanistes no suporten que hi hagi un canal de televisió català. D'altra banda els castellanistes haurien de callar. Per culpa d'ells i els bascos amb les seves es guerres van provocar morts a Catalunya. Miserables estrangers assassins.
   Anònim Octubre 31, 2021 | 23:09
   Ricardo,cuando escribes una jilipollez,el que escribe una jilipollez,es un jilipollas y da igual que lo escribas en catalán o en castellano,además hay que tener muy poca vergüenza de culpar a los demás de lo que hizo ETA en Catalunya.
    Un altre Novembre 01, 2021 | 11:35
    Ho saps de primera ma oi? a més de no saber llegir.

Nou comentari