TV3 retira el programa ‘Bricoheroes’ després que el CAC obri un expedient per publicitat “indeguda”

El CAC observa incompliments en l'emplaçament de producte

TV3 ha retirat de la seva graella d’estiu la reposició del programa ‘Bricoheroes’ després de l’obertura per part del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) d’un període d’informació prèvia d’expedient sancionador en constatar un incompliment d’emplaçament de producte en diversos capítols de l’espai.

Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovials (CCMA) han assegurat a Europa Press que la retirada del programa, que ja s’havia emès en digital i es reposava ara la seva segona temporada en TV3, és arran de l’obertura d’expedient del CAC, i ha explicat que serà substituït per ‘Atrapa’m si pots’ i ‘No tenim vergonya’.

Les mateixes fonts han assegurat que l’espai presentat per Peyu i Jair Domínguez està en procés d’enregistrament de la seva tercera temporada i que es miraran totes les indicacions del CAC per a complir amb els requeriments.

Segons explica el CAC en el seu acord, consultat per Europa Press, en quatre capítols, emesos el 5 i el 6 de juliol la presència de marques té prominència i hauria de ser advertida al principi i al final del programa, així com al retorn de les pauses publicitàries. El CAC assenyala que en alguna presència de les marques té “prominència indeguda per influència del contingut editorial amb finalitats comercials i, per tant, pot constituir un supòsit de publicitat prohibida”.

L’informe del CAC sosté que les quatre edicions analitzades de ‘Bricoheroes’ contenen referències a productes, serveis o marques, de les quals set es presenten com a emplaçament de producte amb prominència, però sense elements que la facin indeguda, malgrat que detecta falta d’avisos a principi, final i volta de publicitat.

El CAC ha assenyalat que l’eventual incompliment del deure d’informar clarament el públic de l’emplaçament al principi i final del programa, i l’eventual incitació directa a la compra i prominència indeguda d’aquest producte es tipifica com a infracció greu, que segons la llei pot anar dels 12.001 als 90.000 euros.

Comentaris

  Peio 23/07/2021 3:35 pm
  Millor, no m'agraden gens. i a sobre que no aporten res, en "Peyu" és un destrossador i espanyolitzador "professional" de la nostra llengua.
   Temps de censura Ferrovial 23/07/2021 6:44 pm
   Hola Francisco Junqueras Bahamontes. ERCensura junqueras.155. Que torni el Florero Ferrovial de Polonia de la secta del junquera.Ave.Maria .Purisdima d'erc
  En fi 23/07/2021 4:08 pm
  Excuses de mal pagadors, tan els del CAC, com TV3, la única raó és que han claudicat a les propostes dels fasc'stas de ciudadanos. D'això se'n alegrava l'Ana deu grau dada. Per cert, la veritable merdosa era tu si tots els fasc'stas
  uno que vive en Tabarnia 23/07/2021 4:38 pm
  hi ha una Tal Grau, que s,en alegra que tanquin el xiringuito, ella ja va vestida de caberetera per anar al xiringuito fallit en que volien convertir el parlament el Carrascosa & boys
  John Smith 23/07/2021 5:00 pm
  Són conseqüències del "diàleg": TVE3 s'ha de portar bé, per no fer enfadar l'amo espanyol. Porten bon ritme. Acomiaden una parella que te gràcia i fa programes amb èxit i es queda tots els lliristes i espanyolistes, del gust dels comissaris polítics erquis.
  MHP 23/07/2021 6:13 pm
  Celebrem la marxa de doa impresemtables. 🎉🎉🎉🎊🎊🎊
  Temps de censura Ferrovial.155.erc 23/07/2021 6:44 pm
  Hola Francisco Junqueras Bahamontes. ERCensura junqueras.155. Que torni el Florero Ferrovial de Polonia de la secta del junquera.Ave.Maria .Purisima d'erc.155
  ave-maría 23/07/2021 7:35 pm
  Ja fa temps que els programes de "gracietes" de TV3 tenen mes aviat poca gràcia. Ja convindria fer una neteja general, o poc a poc, com vulguin, però fer neteja d'enxufats.
  JordiT 23/07/2021 11:40 pm
  El programa es molt dolent. Mai l e entes, dos nois fem com brico, sense logica, parlan de chorrades, no son carismatics, se lo pasan pipa ells mateixos pero no sé. Desconec les normes de publicitat del CAC pero no crec que tinguessin molta audiencia

Nou comentari