El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TV3 reformula totes les franges i estrena una desena de programes de la graella de tardor
  • CA

 

 TV3 arrenca una nova temporada amb una reestructuració general de la graella amb l’estrena d’una desena de programes aquesta tardor. Els canvis a la programació de la televisió pública començaran a primera hora, amb un nou format d”Els Matins’ amb Lídia Heredia, molt centrat en l’actualitat. A partir de les 10.40h prendrà el relleu matinal ‘A tota pantalla’, un nou magazín d’entreteniment dirigit per Núria Roca. La nova aposta de TV3 per a les sobretaules és la sèrie ‘Com si fos ahir’, que donarà pas a ‘Tarda oberta’, un espai presentat per Ruth Jiménez i Vador Lladó que ha començat aquesta setmana amb una audiència per sota de l’esperada i que, segons precisen els presentadors i el mateix director de la cadena, requerirà de canvis “per millorar-lo i recuperar les expectatives”. Just abans del TN Vespre, Toni Soler capitanejarà ‘Està passant’, un informatiu satíric sobre l’actualitat que comptarà amb la col·laboració de Jair Domínguez i Òscar Andreu. La nova aposta per a la televisió pública inclou també canvis el dissabte a la nit, amb l’estrena de ‘Preguntes freqüents’ de Ricard Ustrell amb codirecció de Montse Tió que abordarà l’actualitat a partir de tertúlies, debats i entrevistes.

Presentat per Núria Roca, ‘A tota pantalla‘ és una aposta per l’entreteniment sense una vinculació directa amb l’actualitat amb més de 25 seccions diferents. Així, comptarà amb la participació del fins ara presentador de l”Esport Club’, Francesc Soria, el cuiner Marc Ribas, la crítica literària Anna Guitart o el meteoròleg Eloi Cordomí. A més, hi participaran també diversos experts, com el cantant Miqui Puig, l’arquitecte divulgador d’art Miquel del Pozo, la nutricionista Núria Monfulleda o el periodista Maiol Roger. Per a la sobretaula, TV3 presenta ‘Com si fos ahir’, que versa entorn a una colla d’amics que es retroben al cap d’uns anys a l’enterrament d’un d’ells. La sèrie transcorre a Barcelona amb protagonistes repartits per tota la ciutat. 

La ficció tornarà també a les nits de tardor de la mà de ‘Merlí’, que encetarà la tercera i última temporada. Catorze capítols que s’emetran una hora abans que fins ara, a les 22h, per afavorir que el públic jove la pugui seguir. Paral·lelament, també s’estrenarà el ‘Merlinari’, un programa que inclourà un ‘making of’ de la sèrie, entrevistes amb l’equip de rodatge i un recorregut per dotze instituts de batxillerat de Catalunya per abordar amb estudiants els temes que hauran sortit en la sèrie. 
 

La cultura “torna” al ‘prime time’ de TV3

La cultura tornarà al ‘prime time’ de TV3 amb dos nous programes. D’una banda, ‘This is art’, 24 capítols de 50 minuts conduït per Ramon Gener i que abordarà totes les vessants de la història de l’art. Paral·lelament, també s’estrenarà ‘Quan arribin els marcians’, capitanejat per l’equip del Tria 33. Adreçat a un públic generalista, serà un espai que combinarà l’actualitat amb la contemporaneïtat cultural, la informació, la divulgació i l’agenda d’oci.

Nous programes d’entreteniment
 

Una de les apostes de la temporada és el nou programa ‘Preguntes freqüents’, l’espai que combinarà informació i entreteniment els dissabtes a la nit de la mà de Ricard Ustrell, que fa el salt a TV3. L’espai buscarà les claus de l’actualitat en directe a través de debats, tertúlies, entrevistes i entreteniment amb Maol Rofer, Leo Margets, Quico Sallés i Juan Carlos Ortega com a col·laboradors. Entre les novetats, també destaca ‘De llit en llit’, en què l’especialista en medicina del son, Eduard Estivill, explorarà els problemes de les persones per descansar i dormir bé. Es tracta de tres capítols sobre quines són les principals malalties que afecten el son, els canvis en la manera de viure i descansar i l’afectació del son i la feina. 
 

‘Al cotxe’ és també una de les estrenes de la temporada, un programa per a les tardes del cap de setmana d’entrevistes amb Eloi Vila que traslladarà els convidats, col·laboradors i presentadors en cotxe des de la tele fins a casa seva. En l’àmbit de l’entreteniment, la temporada també portarà Cristina Brondo a la graella vint any després del seu debut televisiu a ‘Poblenou’ amb ‘Estàs igual!’ i Lluís Canut estrenarà ‘Quan s’apaguen els llums’, en què el periodista conversarà amb personalitats de l’àmbit esportiu que ja no es troben sota els focus de l’actualitat.

La temporada de tardor manté a la graella alguns dels programes d’èxit de la televisió, com l”APM?’, ‘El Foraster’ de Quim Masferrrer, ‘Polònia’, ‘Zona zàping’ i ‘Economia en colors’. També faran el salt a la televisió ‘El divan’ de Sílvia Coppulo i ‘L’ofici de viure’ amb Gaspar Hernàndez.

Els informatius, pal de paller de la cadena
 

En vistes a la tardor, TV3 manté els informatius com a eixos principals de la graella. Aquesta setmana, els espectadors ja han pogut analitzar el nou ‘Telenotícies comarques’, dirigit per Núria Solé, de més durada i sense desconnexions. L’espai dona pas al ‘TN Migdia’, que canvia de presentadors i que conduirà Carles Prats i Raquel Sans. El periodista Toni Cruanyes continuarà comandant el ‘TN Vespre’ i Ramon Pellicer i Cristina Riba conduiran l’informatiu dels caps de setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa