TV3 continua imbatible i fa un altre rècord al setembre

TV3 lidera consecutivament durant 46 mesos, amb una aturada momentània durant l'Eurocopa

TV3 continua imbatible i torna a repetir el lideratge aquest mes de setembre, amb una quota de pantalla del 14’3% que supera el registre de l’any passat (14%). De fet, és el millor mes de setembre des de l’any 2018, amb una quota 3 punts per sobre d’Antena3 i 2,6 punts més que Telecinco. Aquestes dues cadenes també creixen, però és a costa de la resta de televisions espanyoles, que pateixen la seva pugna per liderar a Espanya.

La televisió catalana ha liderat durant 46 mesos consecutius, i només va perdre el primer lloc durant els mesos de juny i juliol, quan se celebrava l’Eurocopa, que retransmetia Telecinco. El director de TV3, Vicent Sanchis, assegura en declaracions a El Món que ja preveien una pèrdua durant el campionat europeu, però celebra que la tendència en els últims anys es mantingui tot i “l’increïble batalla de Telecinco i Antena 3”. Sanchis destaca les dades d’aquest setembre, que milloren les de l’any passat i constaten que “l’aposta de temporada de tardor va bé”.

Les dades d’audiència de TV3 el mes de setembre del 2020 (a l’esquerra) i el 2021 (a la dreta)

La fórmula de l’èxit

TV3 ha estat la cadena més vista 25 dies de setembre i encapçala el rànquing dels programes més vistos. En col·loca fins a 14 entre els 20 primers. La tornada de Crims, Joc de cartes, el FAQS i el Sense ficció han ajudat a la cadena a tornar a consolidar-se com la líder a Catalunya, però sense dubte on TV3 té la màxima hegemonia és en els Telenotícies, que es mantenen al capdavant del rànquing qualitatiu. De fet, la televisió catalana segueix sent la més valorada qualitativament, amb un 8’4.

El director de TV3 destaca l’aposta pel day time, és a dir, tenir una programació forta durant tot el dia. “Els Telenotícies són molt forts i els potenciem durant tot el matí”, explica fent referència al Telenotícies del matí, el programa informatiu d’Els Matins, el Telenotícies comarques i el Telenotícies migdia. A banda, explica, els programes del prime time funcionen “increïblement bé” i les novetats de seguida tenen bona acollida. “Està demostrat que és una fórmula d’èxit que aguanta bé i l’anem renovant perquè continuï així”, defensa Sanchis.

Rècord històric de consum online

Tot i el creixement de les plataformes digitals, TV3 ha registrat un rècord històric de reproduccions de vídeo, arribant als 11’8 milions. Aquesta xifra representa un 35% més que el mateix mes de l’any passat. Hi ha col·laborat Crims, el programa amb més audiència digital a la carta, amb 240.000 usuaris únics. Això s’explica perquè els tres vídeos amb més reproduccions han estat els tres capítols emesos fins ara del crim de la Guàrdia Urbana.

El director de TV3 assegura que les plataformes digitals “encara registren percentatges baixos respecte la televisió gratuïta”. És a dir, Sanchis considera que tot i que hi ha molta gent que consumeix sèries a plataformes com Netflix, aquestes encara tenen un consum minoritari. “Hi ha tendències fortes, però són menys del que la gent imagina”, explica el director de TV3, que ho atribueix a una “tendència a magnificar els fenòmens”.

Isabel Pantoja es fa notar

La mort de la mare d’Isabel Pantoja ja ha tingut efecte en les audiències de setembre. En els darrers dos dies, explica Sanchis, Telecinco s’ha disparat pels programes sobre la família Pantoja, que coincideixen amb els que la cadena ha dedicat a la boda de la seva neboda, Anabel Pantoja, que es casa avui tot i la mort de la seva àvia. “Cada mes té els seus problemes. En els últims dies Telecinco ha guanyat audiència en detriment, sobretot, d’Antena 3 però també nostre”.

“L’esquema de Telecinco fa que si passa alguna cosa important es noti en les audiències ràpidament”, explica Sanchis, que tot i així assegura que “ja estava previst” i els professionals de TV3 “saben moderar l’audiència i fer canvis per donar més efectivitat als programes”. “Octubre serà complicat, ho sabem, però intentarem guanyar-lo com fem sempre”, conclou.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 01/10/2021 2:14 pm
  Este pavo lazinazi cuenta hasta los televisores encendidos en las tiendas de electrodomésticos.
   ton c. 01/10/2021 3:12 pm
   ai calla tu, que no ho sabíes ha, ha, ha.
   Jordi Briz 01/10/2021 5:23 pm
   Em pregunto qui deu ser l'individu aquest. Qui perd el temps d'aquesta manera?. Que vol dir lazinazi? En fi, perquè perdó el temps escrivint res?
  Tripartit no, gràcies 01/10/2021 5:44 pm
  Llàstima que TV3 que va ser un instrument de defensa de la llengua de Catalunya, s'hagi convertit en una eina de castellanització del país
   Si noi, 01/10/2021 7:05 pm
   i corruptgència s'ha convertit en un salvavides per caspaÑa amb Fuigpelmón, quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat...
  ERC EL NODO DE JUNQUERAS.155 01/10/2021 5:49 pm
  14'5% es ridicul
   Si noi, 01/10/2021 7:06 pm
   tú ets més del 3%, oi?
  Endevina endivinalla 01/10/2021 6:26 pm
  Endevina endevinalla, a quina part del Mon anirà a parar l'actual director de TV3 quan el fotin fora?
   Jo ho sé 01/10/2021 9:08 pm
   Al mateix lloc que'l Cot, a la paperera de la la història i dels mitjans, per no tenir ètica, ser de part, es pensen que qui paga mana, com tot botifler....

Nou comentari