El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TV3 arrasa al setembre i deixa lluny els canals de Madrid
  • CA

Èxit total d’audiència de TV3 aquest mes de setembre. El principal canal de Televisió de Catalunya ha aconseguit un 14% del ‘share’ d’aquest mes, molt per sobre del 10,9% de Telecinco i el 9,4% d’Antena 3. Televisión Espanyola, l’altra televisió pública que es pot visualitzar a Catalunya, obté la meitat d’audiència que TV3 en el seu principal canal (La 1 acaba el mes amb un 7,2%) i el seu segon canal -La 2- esgarrapa un 2,5% del pastís. Per altra banda, La Sexta ha obtingut un 6,9% i Cuatro un 4,7%. El canal d’informatius 3/24 de TVC ha acabat el setembre amb un 1,4% de l’audiència.

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, ha afirmat en declaracions a El Món que aquestes dades demostren que “tota la programació de TV3 funciona”. Ho diu en relació al fet que per culpa de la pandèmia i la delicada situació econòmica, el canal no ha fet canvis en la graella que tenia abans. “Hi va haver una baixada en publicitat i ens vam haver d’espavilar per rescatar programes com el Polònia o el Com Si Fos Ahir”, explica.

Durant aquest mes, TV3 també ha mantingut el lideratge a la franja del prime time, però Sanchis nega que l’èxit d’audiència de TV3 es degui només als programes d’aquesta franja horària: “Quan comença el telenotícies del matí, el canal ja té una audiència del 30%“. “Jo crec que ara TV3 és una cadena d’èxits“, opina el director.

Ja fa tres anys i mig que Sanchis ocupa aquest càrrec. Preguntat per si creu que la seva arribada a TVC va marcar un canvi en la filosofia dels seus canals, el periodista assegura que, en primer lloc, aquest èxit es deu als treballadors de la casa. “Hi ha un gran equip que funciona molt bé“, afirma, però recorda que “no s’ha de menystenir el paper que ha tingut l’actualitat: des que jo soc el director hem viscut els atemptats, el referèndum, la sentència i el coronavirus“. Reconeix, però, que ell també ha marcat “alguns canvis en la manera de funcionar”, com per exemple no tenir cap problema en excloure de la graella aquells programes que no funcionaven. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa