El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Treballadors de TVE a Catalunya denuncien l’intent d’arraconar l’informatiu en català
  • CA

Els treballadors i treballadores d’informatius de TVE-Catalunya han denunciat aquest dijous a travésd d’un comunicat l’anunci de la direcció provisional de RTVE de convertir l’Informatiu en català en un butlletí de 12 minuts i emetre’l a les 16 hores. Els treballadors recorden que L’Informatiu Migdia és “el degà, el primer que es va fer en català i que s’emet al migdida des del 1977”.

Així mateix, el col·lectiu de professionals afirma que en tots aquests anys s’ha aconseguit “segellar una marca pròpia, rigorosa, de prestigi i servei públic de qualitat que ara volen relegar per un concurs”. Els treballadors es manifesten “decebuts” i afirmen que els resulta “incomprensible que es vulgui retallar el temps d’informació de la mà d’un acord que els sindicats SI i UGT han firmat amb la Direcció de RTVE sense ni tan sols informar-ne la plantilla”.

En el seu manifest, els treballadors diuen que L’informatiu de les 14 hores està situat en un horari consolidat en el panorama comunicatiu de Catalunya. “Creiem que els temps d’informació no es poden sumar o restar en un càlcul només quantitatiu per compensar minuts. I que qualitativament, com a franja de consum de notícies, un informatiu a les 16h no substitueix l’oferta que s’ofereix a les 14h. Ser els últims en informar, i en horari de sobretaula, ens relega a un paper residual que no volem permetre”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa