Els treballadors d''El Periódico' denuncien l'intent d'una nova "destralada" salarial

Inicien una vaga de set dies que arrenca amb el seguiment d'un 80% de la plantilla, segons càlculs sindicals
Treballadors a les portes de 'El Periódico'
Treballadors a les portes de 'El Periódico' | JORDI BORRÀS

El comitè de vaga de ‘El Periódico de Catalunya’ ha celebrat “el seguiment absolutament majoritari” de l’aturada que ha arrencat aquest divendres i que preveu que s’allargui set dies. El comitè ha informat, en una assemblea a les portes del diari, que la xifra estimada de seguiment se situa al voltant del 80%.

 

Els treballadors, que protesten per l’ERO que suposaria l’acomiadament de 177 persones, que l’empresa ha proposat unes rebaixes salarials que han caigut com “una bomba sobre la taula de negociacions”, en paraules de Toni Fuentes, portaveu del comitè. Els treballadors qualifiquen l’actitud de l’empresa de “provocadora” i que la seva voluntat és “impedir qualsevol aproximació”. La proposta és fer “rebaixes salarials massives d’envergadura” a les persones que es quedin treballant per tal de retallar el número d’acomiadaments previstos.


 

Toni Fuentes, del comitè de vaga, durant l'assemblea
Toni Fuentes, del comitè de vaga, durant l'assemblea | JORDI BORRÀS

 

  

“no s’ha mogut ni un mil·límetre”“Al final, aquí el que veiem és que l’empresa vol fer una destralada brutal a la plantilla, que faria impossible que pugui sortir el diari com ho fa ara”

Els treballadors creuen que l’empresa “ha destapat les seves cartes” i que “va forta”, però ha indicat que encara tenen marge per “plantar-li cara”.

 

D’altra banda, el comitè ha denunciat que hi ha “companys coaccionats” i han anunciat que ho havien denunciat a inspecció laboral, a banda d’“altres pràctiques d’’esquirolatge’”. Els treballadors també han acusat l’empresa de fer “guerra bruta” contra ells per haver-los acusat de mentir.


 

Treballadors a les portes del diari
Treballadors a les portes del diari | JORDI BORRÀS

 

Fuentes ha afegit que el futur de les negociacions és incert perquè “si no hi ha acord” el diari hauria d’assumir un cost elevat pels acomiadaments. Segons els treballadors, serien necessaris uns 13 o 16 milions d’euros per indemnitzar els 177 acomiadats. Això, ha dit Fuentes, “enfonsaria el diari”.

 

El comitè de vaga preveu fer aquesta tarda una acció davant de les portes del diari per seguir denunciant la situació.
Comentaris
Mar 350
El Periódico ja fa pudor de concurs de creditors i de FOGASA (fondo de garantia social). Masses anys donant l'esquena a la majoria Indepe.
Teresa
És trist, però ja ho devíeu veure a venir. Us vau posar al costat del centralisme i a les espanyes ja tenen els diaris grossos, i, a Catalunya els unionistes es caracteritzen per no llegir mai cap diari.
Lion
Tan de bo tanquin aquest maleït pamflet
Fades larismes
Évole! Suposo que ho denunciaras, no? És una qüestió de "incompetències". Per quan un "Salvados grupo Z"?
Ramon
Ai, quina pena tan petita!
LSO
Esto es el karma, que cuando haces daño, el daño se vuelve contra ti, lo siento por los que tenéis que pagar hipotecas.
Visca la Terra
Qui sembra vent recull tempestes.
Rikrd
Los auténticos periodistas que tenía este diario ya no están, hicieron purga españolista, pues bien, de los que quedan, panfleteros, tanto me da lo que hagan con ellos...
Fart de fachas
Un periodic que fa temps era referencia, hara convertit en un panflet mes de la mafia que governa tota Espanya.
Carles BCN
No m'alegro pels treballadors però tampoc han fet res per evitar la deriva tant poc professional del diari convertit en un difusor de mentides.
Ramon
El Periódico no s'ha convertit en una porqueria. Ho ha sigut SEMPRE. Qui l'ha tingut de referència i ja no l'hi té, deu ser perquè ha canviat ell, no el Periódico.
Irene
Per dir mentides i copiar les mentides que diuen altres, calen tants treballadors? Els que acatem les dictadures imposades potser algun dia els arriba l'hora.
Josep
Hola SAP la CIA
Sou tan intel·ligents, tan bons perdiodistes, esteu tan al cas de la realitat..
que us va semblar que podíeu fer la competència de diaris feixistes consolidats, com ABC o de pamflets per a retardats socials com La Razón o El Mundo. Ni llepant el cul al PPPSOE podeu mantenir tant de mercat. A Catalunya l'element fatxa (el famós cinturó roig i algun barri marginal més) no llegeixen. El periodisme seriós, com el de "Público" és una opció amb més futur, però per això s'ha de ser periodista de veritat i tenir ètica professional per ser creïble.
Premsa contra el aís. Què esperàveu?
Això passa per treballar contra els catalans Us hem deixat de llegir. I els tabarnesos, de llegir... més aviat poc, o gens.
JT
Em sap greu pels treballadors, no pel director que es un autèntic pocavergonya. El que no entenc com la CIA no el va avisar que passaria això, amb la tant bona relació que tenien durant els atemptats del agost passat.
Carles Viñals Casado
Els qui ara ploren veient perillar les seves garrofes, manifestaren mai la mínima oposició o preocupació pel paper indigne jugat per El Periódico en relació a l'anhel de llibertat del poble al que aquest panflet suposadament servía? Pensaven assegurar-se-les actuant de corifeus d'un poder neofeixista? Doncs cap llàgrima per vosaltres. Teniu el que mereixeu, i el mateix destí li desitjo a La Vanguardia.

envia el comentari