Els treballadors d''El Periodico' anuncien vuit dies de vaga a partir de divendres per protestar contra l'ERO

Afirmen que l'expedient és la "major agressió patida per la plantilla en els 40 anys d'història del diari"
Treballadors concentrats a les portes de El Periódico
Treballadors concentrats a les portes de El Periódico | J.A.G.

Els comitè d'empresa d''El Periodico' ha formalitzat la convocatòria de vuit dies de vaga contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament de 177 treballadors. L'aturada començarà el divendres 23 de març i finalitzarà el 6 d'abril i hi estan cridats 400 treballadors de les redaccions de Barcelona i Madrid, inclosos el personal dels departaments de publicitat, administració, sistemes informàtics i logística. Concretament, la vaga està prevista per divendres, pels dies 26, 27 i 28 de març i els dies 3, 4, 5 i 6 d'abril, el dia abans que finalitzi el període de consultes d'un mes, segons informa el comitè d'empresa. Els treballadors, d'altra banda, han convocat una assemblea general per aquest dimecres per seguir l'evolució de les negociacions i "preparar la vaga contra la major agressió patida per la plantilla en els 40 anys d'història del diari".


En un comunicat, el comitè d'empresa denuncia que la direcció del Grup Zeta "no ha presentat ni una sola mesura per pal·liar els efectes de l'ERO" i acusa l'empresa de "seguir mostrant una nul·la voluntat d'arribar a un acord en mantenir les seves posicions maximalistes". A més, explica que la part social ha entregat un escrit d'al·legacions a l'inspector "en què manifesta els nombrosos defectes de forma i de procediment dels ERO i la falta de justificació dels acomiadaments per manca de motius reals".
 

Segons dades del comitè d'empresa del passat 20 de febrer, amb l'ERO presentat pel Grup Zeta es vol fer fora a 85 treballadors de la societat El Periódico SL (redacció), 55 de Zeta Servicios y Equipos (administració i sistemes informàtics), 19 de Zeta Gestión de Medios (publicitat) i 18 de Logística de Medios (distribució i subscripcions). Des d'aquesta setmana, la negociació s'està desenvolupant a les oficines del Departament de Treball de la Generalitat amb la mediació d'un inspector.

Comentaris
Ramon
Guaita, el diari dels coscubieles fent ratayadas sussials salvachas. Recordo que Ce Ce O O també va fer-ne. Però ja m'imagino que quan són ells, que les fan, estan justificades. Llavors són ratayadas d'entesa. Ratayadas de progrés. Ratayadas sostenibles, solidàries, diverses i de proximitat.
Josoca
No els salvarà ni el descarat suport de la direcció a la política del Gobierno. Una desgràcia.
Mar 350
El Periodico es un zombi cami de la desaparició . RIP.
anacleto
francamente , que os den !
Andreu
Ramon, m'has fet riure. Et felicito! XDDD
xup
tanca el BOE!!!!!!!!
The nota to Periódico
Potser fent un periodisme seriós haurien tingut alguna oportunitat. Però per fer de palanganeros del PPSOE hi ha massa competència. I clar, posats a comprar insults contra els catalans, el públic prefereix els clàssics: ABC, EL Pais, El Mundo, La Razón. Realment, gent del Periódico, a banda de les qüestions ètiques, no se us va ócorrer que ja teníeu molta competència en la vostra línea editorial? a canvi, el periodisme seriós de "Público" té cada dia més seguidors (consti que no són catal)
Republica
El Periodico esta fent el meteix recorregut que el psc. "Desapareixent"
Ramon
Doncs gràcies però no és un post perfecte. Conté una errada de guió. Si en vols un de rodó, el d'ahir sobre la caca de Sergio Ramos. Aquell sí que era una obra d'art.
David
És el que té donar la sensació de manipular i mentir. Es va perdent prestigi i perdent vendes i això repercuteix en els seus treballadors.
República Catalana
Com si són 8 anys. No el trobarem a faltar el PSC-iódico i les seves intoxicacions. L'únic que valia la pena eren els acudits d'en Ferreres i els podem veure a l'Ara sense arriscar-nos a llegir alguna merderada tòxica dels sicaris del ppsoecs..
Un diari al servei del PPSOE
Enric Hernàndez fot més pena que en Marius Carol, que ja és dir. Aneu a la m....
Ramon Tiquis i Miquis
Guaita, el diari dels coscubieles fent ratayadas. Recordo que Ce Ce O O també va fer-ne. Però ja m'imagino que quan són ells, que les fan, estan justificades i ja no són ni sussials ni salvachas. Llavors són ratayadas d'entesa. Ratayadas de progrés. Ratayadas sostenibles, solidàries, diverses i de proximitat.

envia el comentari