Els treballadors de Catalunya Ràdio troben un “mal senyal” la sortida de Terribas

Demanen que el nou presentador del magazín matinal s'esculli per la "vàlua professional" i no per "afinitat política"

El Consell Professional de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) considera que “la manera, el moment i els motius” de la renúncia de Mònica Terribas és un senyal “nefast” per a l’emissora, que dificultarà “enormement” la feina del professional que la substitueixi. “L’expressió que va fer servir en el comiat assenyala i posa en dubte la credibilitat d’aquest professional abans de saber-se’n el nom”, precisen en un comunicat. Per això, exigeixen que el nou presentador d”El Matí de Catalunya Ràdio” sigui escollit “únicament” per la seva “vàlua professional” i no per “afinitat política”. Alhora, afirmen que l’intent fallit de la presidenta en funcions de la CCMA per cessar el director de l’emissora els deixa “estupefactes”.

Per al Consell, qui condueixi el programa ha de ser una “veu crítica amb el poder polític i econòmic, que no accepti ingerències de cap tipus i que es guiï exclusivament pel seu criteri professional” i exigeixen que les “picabaralles” entre la direcció de la ràdio i l’ens “no obstaculitzin ni dilatin” l’elecció del substitut. El Consell també emplaça la direcció a confiar en la plantilla de l’emissora per al recanvi, que té “professionals excel·lents que poden assumir moltes més responsabilitats de les que tenen encarregades actualment” i agraeixen la feina de Terribas al capdavant del programa.

L’intent fallit de cessament

En un comunicat, també es refereixen a “l’episodi posterior” a la dimissió de Mònica Terribas sobre l’intent de cessament del director de Catalunya Ràdio. “Les mateixes acusacions que s’esgrimeixen són aplicables al mateix consell de govern de la Corporació. Fa massa temps que els consellers haurien d’haver cessat en els seus càrrecs. Cal aplicar ja la llei aprovada l’octubre de l’any passat i fins i tot ampliar-la per renovar tots aquests càrrecs amb criteris més professionals que no pas de quota política”, precisen.

Nou comentari