Tomàs Alcoverro rebrà el Premi ofici de periodista

El Col·legi de Periodistes destaca la seva excel·lència i ètica periodística

El periodista Tomàs Alcoverro rebrà el Premi ofici de periodistes, que atorga el Col·legi de Periodistes, que ha destacat l’excel·lència i l’ètica amb la qual ha exercit la seva professió durant la seva trajectòria, “especialment en el tractament informatiu a l’Orient Mitjà”. Alcoverro ha rebut el Premi Manuel Vázquez Montalbán (2004) que també atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Creu de Sant Jordi (2006). El lliurament del premi està previst per la tardor del 2020 a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El Premi Ofici de Periodista és un guardó creat l’any 1999 amb la voluntat de distingir els col·legiats amb trajectòries professionals rellevants caracteritzades per l’excel·lència i l’ètica periodística. La Junta de Govern del Col·legi ha decidit enguany, per unanimitat, atorgar el premi d’enguany al periodista Tomàs Alcoverro.

Tomàs Alcoverro Muntané, nascut a Barcelona, el 4 de novembre de 1940, ha estat corresponsal de ‘La Vanguardia’ a Beirut des del 1970 amb un parèntesi de dos anys, del 1977 al 1978, en el qual va ocupar la corresponsalia del diari a París. Abans de treballar com a redactor a ‘La Vanguardia’, havia col·laborat a ‘El Correo Catalán’, l”ABC’ i ‘Destino’.

La darrera edició del premi, atorgada el 2016, va ser per al periodista català Josep Maria Cadena i en anteriors ocasions aquest premi l’han rebut periodistes com Josep Martí Gómez, Maria Eugenia Ibáñez, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Enric Frigola, Josep Maria Huertas Claveria, Joaquim Maria Puyal, Jaime Arias, Mercè Conesa, Narcís-Jordi Aragó, Xavier Batalla i Josep Maria Espinàs.

Nou comentari