Les tertúlies de TV3, les més plurals sobre l'1-O

Un informe del CAC mostra com als programes de TV3 hi havia més equilibri d'opinions que a la resta de televisions que es veuen a Catalunya
Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC
Logotip de TV3 situat al sostre dels estudis de TVC | ACN

Les tertúlies de TV3 van ser les que van tendir més a l'equilibri d'opinions sobre el referèndum de l'1 d'octubre. Així ho recull el primer informe sobre el pluralisme de les tertúlies fet pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). En concret, segons el CAC, un 55% de tertulians s'hi van pronunciar a favor i aproximadament un 38% ho van fer en contra, mentre que un 6% consideraven que la consulta era legítima, però no legal. Aquestes xifres contrasten amb les corresponents a les televisions que emeten a tot Espanya.


 

Els dos casos més exagerats són Telecinco i el canal 24horas de Televisió Espanyola. Als espais d'opinió analitzats d'aquestes cadenes no hi havia ni una sola veu favorable a la legalitat o la legitimitat del referèndum.

Aquest primer informe de l'autoritat reguladora de l'audiovisual a Catalunya sobre el grau de pluralisme de les tertúlies de les televisions respon a una moció del Parlament aprovada per tots els grups. Per elaborar-lo el CAC ha analitzat 125 tertúlies i programes especials de les diferents cadenes emesos entre la Diada i el 30 e setembre, els 20 dies previs a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. L'informe ha estat aprovat per unamitat pel ple del CAC, amb un vot concurrent que plantejava la conveniència d'haver estudiat també els deu primers dies de setembre. 

Comentaris
Ramon
Sí, és veritat, me n'ha afartat de dir-ho. En matèria nacional TV3 és la més neutral de totes les televisions que ens arriben. És veritat però és horrorós. I més horrorós encara, que haguem de recórrer a aquesta línia argumental de defensa. Per això mil vegades la del pujolisme. Que va acabar sent ben patètica, tot allò que la intenció nacional responia a la voluntat expressada en TOTES les eleccions i que compensava la resta però, redéu, era glòria al costat de la que gosem esgrimir ara.
Carles Viñals Casado
És que nosaltres hem de ser els més purs, els més imparcials, pitant "penaltyis" si cal contra el nostre propi equip, si veiem que el contrari va perdent. Jo, d'això, en dic sado-masoquisme. Per tant, demano a Déu que, si m'ha de reencarnar, que sigui com a ciutadà d'un país menys pur, menys imparcial i menys... masoquista. 76 anys com a súbdit d'Espanya per obra i gràcia de la meva classe dirigent, és expiació sobrada pels pecats que hagi pogut cometre en alguna vida anterior.
Fina
I això sortirà publicat i es publicara a la premsa i mitjans q no paren de difamar?
ja ho saben que tv3 és plural
ens difamen per mortificar-nos, provocar-nos, humiliar-nos, avasallar-nos...per sí hi ha encara algun babau que s'ho creu...denunciar-ho això és el que no ens tenim de cansar de fer...a organitzacions estrangeres...ho hem de esbombar arreu del planeta, que tothom vegi que estem sota una dictadura.
PITU
He deixat d'escotarr Rac1 per se poc plural. En particular el programa del mati.
indepe
Ja veiem que tele5 es tele porqueria si mireu be no mes surten Pantojas la Estevan i el matarratas

envia el comentari