Tercer canvi de director en tres anys al diari ‘El País’

L'exdirector Javier Moreno continuarà vinculat al projecte de la capçalera

La periodista Pepa Bueno serà la nova directora del diari El País, segons ha avançat el mateix mitjà aquest dimarts. Així, Bueno substituirà a Javier Moreno, qui va ser nomenat director fa només un any. Es confirma, per tant, el quart canvi de director en tres anys al rotatiu espanyol: Antonio Caño, substituït el 2018, Soledad Gallego-Díaz, directora fins el 2020 i Javier Moreno, substituït aquest dimarts per la periodista Pepa Bueno. Segons ha informat el diari, aquests canvis culminen el “procés de reordenació” de l’àrea editorial de Prisa.

Fins al moment Bueno presentava el programa Hora 25 de la Cadena SER, que amb més d’un milió d’oients era líder en la seva franja horària, i col·laborava habitualment amb El País. Per la seva banda, el periodista Aimar Bretos, qui era el número dos de Bueno, assumirà la direcció del programa radiofònic.

Nascuda a Badajoz el 1963, Pepa Bueno és llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. Va començar la seva carrera als serveis informatius de RNE a Extremadura. Més tard va ser cap d’informatius a RNE Aragó i Madrid, respectivament. El 1991 es va incorporar a RTVE, mitjà on va estar fins al 2012, quan es va incorporar a la Cadena SER. En els últims anys també ha col·laborat amb programes de Telecinco i Cuatro i en diaris com El Periódico o La Vanguardia, entre altres.

Tal com contempla l’estatut de la redacció de El País, la proposta de relleu s’ha de comunicar al Comitè de Redacció, qui ho ha de sotmetre a una votació sense caràcter vinculant entre la plantilla del diari. Després, el Consell d’Administració de la capçalera ha de ratificar el nomenament, que també ha de ser aprovat pel Consell d’Administració del Grup Prisa.

Nou comentari