S'investigarà l'article d''El Mundo' que assenyalava els professors de l'Institut El Palau

L'entitat, que depèn del Col·legi de Periodistes, ha admès la queixa de la Federació d'Educació de CCOO
L'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
L'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca | ACN

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) investigarà l'article del diari 'El Mundo' que assenyalava amb noms, cognoms i fotografies nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Els docents estan investigats per la fiscalia per un presumpte delicte d'odi, perquè, suposadament, haurien humiliat a classe alumnes fills de guàrdies civils després de les càrregues policials de l'1-O. La Federació d'Educació del sindicat Comissions Obreres ha presentat una queixa sobre l'article aquest dimecres davant del CIC, òrgan que depèn del Col·legi de Periodistes, que l'ha admès per analitzar el text. Ara un grup d'experts estudiarà el tema i posteriorment emetrà un dictamen, que no té caràcter sancionador


 

El sindicat que ha presentat la queixa considera que l'article periodístic del diari 'El Mundo' vulnera diversos aspectes del Codi Deontològic dels periodistes, en concret l'obligació d'informar de manera acurada i precisa, d'evitar perjudicis per informacions sense prou fonament, de respectar el dret a la privacitat, de salvaguardar la presumpció d'innocència i de respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral.

La Federació d'Educació de CCOO opina que l'article "té per objecte" mostrar públicament els rostres dels professors per "senyalar-los i generar una sospita" sobre ells, "prejutjant-los i situant-los en la diana" de possibles actuacions que "poden posar en risc la seva honorabilitat personal i professional, i fins i tot la seva pròpia integritat física". El sindicat subratlla que els nou professors encara no han estat jutjats per cap tribunal de justícia i "tenen dret a la presumpció d'innocència".

Comentaris
MARXEM JA
Igual que es va investigar quan El Mundo va mentir sobre els comptes suissos d'Artur Mas manipulant els resultats d'unes eleccions a la Generalitat (el que és un delicte molt greu). O quan el mateix El Mundo va mentir sobre els comptes de Xavier Trias per manipular un cop més els resultat d'unes eleccions a la batllia de Barcelona (el delicte és repetitiu i la gravetat màxima). I El Mundo seguirà delinquint.
Francesc
Vaja, vaja, vaja......
marbosch
El problema és que els suposats "periodistes" són simplement engranatges de la màquina que ells manipulen. Segur que fora de Mallorca ningú coneix el cas de la piscineta en domini litoral públic del que en fou director, PJ Ramírez, idò sí, això es tapava.

envia el comentari