El setmanari més important de França aplaudeix l'estratègia de Puigdemont

Le Nouvel Observateur, de centre esquerra, considera que el president català ha aconseguit "europeitzar" les aspiracions polítiques dels catalans i la "manca crònica d'independència de la justícia espanyola"
Carles Puigdemont arriba a la roda de premsa a Brussel·les aquest 31 d'octubre
Carles Puigdemont arriba a la roda de premsa a Brussel·les aquest 31 d'octubre | ACN
 

"Carles Puigdemont mostra als europeus i als seus líders -tan preocupats- que el precedent català no és el preludi d'una "balcanització", una atomització de la Unió Europea (que conduiria a la seva desintegració), i que el moviment independentista català no està en contra d'Europa. I és que, al contrari, és favorable a Europa. I que fins i tot són més proeuropeus que a Madrid", escriu Jean-Baptiste Naudet, un dels grans reporters de Le Nouvel Observateur, el setmanari més prestigiós -i amb més difusió- de França.


 

En aquest sentit, l'anàlisi considera que "Carles Puigdemont, el president d'aquest territori de les dimensions de Bèlgica, ha fet un cop ben pensat, ben organitzat, ben preparat per endavant". Un cop situat a Brussel·les, el president català es beneficia de "la simpatia, fins i tot complicitat, dels separatistes flamencs", i d'una caixa de ressonància important de cara a la premsa internacional. 

 

Des de la seva situació actual, explica el setmanari parisenc, Puigdemont "denuncia la falta d'independència crònica de la justícia espanyola. I subratlla a tothom la desproporció entre la repressió (s'enfronta fins a 30 anys de presó) i el seu "crim": haver declarat pacíficament i democràticament la independència". Tot plegat, amb un títol ben explícit: "Carles Puigdemont: Una estratègia ben pensada".