Un secretari nacional de l’ANC desmunta la trampa d’’El Mundo’ amb la foto de la Diada

Crítiques a la Guàrdia Urbana pel recompte d'assistents a la manifestació

El diari madrileny El Mundo ha publicat en portada una fotografia de la manifestació de la Diada organitzada per l’ANC on sembla que hi hagi poca gent. Es tracta però d’un engany visual que el politòleg, periodista i secretaria nacional de l’ANC Adrià Alsina ha desmuntat a twitter en un fil. Alsina explica com l’angle des d’on s’ha fet la fotografia i el tram del recorregut de la manifestació que surt en la imatge són enganyosos. “Avui els lectors de El Mundo troben una portada que els tranquil·litza: “La Diada més dividida i sense encant”, amb una foto que sembla ensenyar objectivament una manifestació independentista petita. Per què és una basta manipulació i un engany als lectors?”, així comença el fil de Twitter que ha penjat Alsina.

“Ampliant la foto, entenem dues dels trucs més vells de les manipulacions del fotoperiodisme: forçar l’angle i un punt de vista equívoc. La foto sembla ensenyar-nos la manifestació sencera perquè reconeixem un principi i un final, però no és així…”, explica Alsina al seu fil de Twitter. “El problema és que en aquest moment, la capçalera de la manifestació havia girat de Via Laietana cap a l’esquerra per Isabel II, és a dir que el que veiem a El Mundo és només una petita part de la gent, i darrere veiem Passeig de Colom buit perquè sempre va estar buit”, segueix explicant alsina.

Crítiques a la Guàrdia Urbana pel recompte d’assistents a la manifestació

Les xarxes avui també s’han omplert de comentaris d’usuaris que dubtaven que el recompte d’assistents a la manifestació organitzada per l’ANC fet per la Guàrdia Urbana fos correcte. Segons l’entitat organitzadora la manifestació va aplegar 400.000 persones i segons la Guàrdia Urbana en van ser 108.000, una diferència abismal. Alguns usuaris han comparat les imatges d’aquesta manifestació amb d’altres d’una magnitud similar i sembla ser que els números d’assistents no quadren. Una de les personalitats en explicar aquesta problem`patica ha estat el cap de premsa de Junts, Pere Martí Colom, que ho ha manifestat a Twitter.

Una altra de les persones que s’ha manifestat en aquesta direcció a Twitter ha estat l’empresari i polític Josep Maria Matamala. “Pregunta a la Guàrdia Urbana de Bcn, Heu dit que avui hi ha 108.000 manifestants al carrer, seríeu capaços de posar al Camp Nou tota la gent que hi ha de l’estació de França a Urquinaona?”, ha dit a Twitter.

Comentaris

  Català 12/09/2021 7:52 pm
  Els de la guàrdia urbana de Barcelona son uns assalariats, a les ordres de la botiflera Colau; heus ací l'explicació.
   Al català poc seriós 13/09/2021 12:22 pm
   Quin argument més poca-solta.
  Català 12/09/2021 7:52 pm
  Els de la guàrdia urbana de Barcelona son uns assalariats, a les ordres de la botiflera Colau; heus ací l'explicació.
  josep 12/09/2021 8:34 pm
  la rata batlle no sap contar
  Clar 12/09/2021 8:39 pm
  Els colauites nerviosos. Quina pena de gent. Més falsos que "un duro sevillano", que es deia.
  CaterinaCh 12/09/2021 8:54 pm
  Recordeu la manifestació del 8 d'octubre de 2017, organitzada per SCC? Aquella manifestació la Guàrdia Urbana va dir que hi havia 350.000 persones i el recorregut era molt similar del d'ahir. Algú ha preguntat com ho van comptar llavors i com ho han comptat ara? Perquè si en aquellla n'hi havia 350.000, a la d'ahir, si volien fer-ho a la baixa, podréin haver dir almenys 250.000 no? Algú té la gràfica que es va fer, despré, comparant-ho amb altres manifestacions?
  Em fa l'efecte .... 12/09/2021 10:59 pm
  .... que les fotos indepes no desmunten res. 100.000 assistents com a molt.
  Yupiiiiiiiiii 13/09/2021 12:04 am
  🤣🤣🤣🤭🤭🤭🤭la guardia urbana es feixista!🤣Estáis como una chota!🤭🤭🤭🤣🤣 La manis por la Andapandansiaaa ha perdido muchísima gente que está hasta el gorro de que la engañen. De aquí hasta el 2025 que Aragonés espero que aguante,será el fin de un movimiento condenado al fracaso, por haber engañado a una parte de su pueblo abducida🤗🤗 Salir de la Matrix companys, tomaros la pastilla azul🤣🤣🤣
   Al Yupiiiii 13/09/2021 8:57 am
   Això és el que els agradaria als fatxes, però no pasará mai! A mi em cauria la cara de vergonya, amb els manifestants que aconsegui reunir en una de les vostres concentracions...tot i portar-los gratuïtament de tota Espanya i pagar el bocata de xoped...
  No és tan complicat 13/09/2021 12:14 am
  És ben fàcil. Quan van fer aquella manifestació del Volem acollir, ja vaig dir que les xifres eren una bestiesa. Només cal comptar els m2 d'Urquinaona i Via Laietana i els números no surten ni amb quatre persones per m2, que és una densitat màxima. Abans hi havia el col·lectiu "contrastem" que mesurava la superfície dels carrers i desmuntava moltes xifres.
  Asr 13/09/2021 7:28 am
  Tothom sao qui és l Albert Batlle, un botifler manipulador, un col. Laboracionista amic del règim
  Uyuyui 13/09/2021 7:50 am
  Los expertos consultados por este medio para explicar la cantidad de gente en la manifestación .... son de lo más imparciales .....
  Josep Lluis 13/09/2021 9:48 am
  I jo pensant que un dels requisits per a entrar als cossos policials era tenir estudis. Aquests van suspendre mates, i han entrat igual. Ja sé que passa... només saben contar fins a 180.000.
  saberut 13/09/2021 1:37 pm
  Alguns els costa molt acceptar que són emigrants i que viure al portal de la misèria els va fer marxar de casa seva.
  Jacks 13/09/2021 5:42 pm
  Saberut, i lo pitjor de tot es que no ho reconeixen. Els vagos, ignorants i inadaptats sempre de en les culpes als altres, en aquest cas el país d’ acollida. Cal lluitar per l’ independència i fer fora aquesta xusma que no s’ adaptara mai.
  Joan de Canyamars 13/09/2021 6:25 pm
  No cal atabalar-se amb això del reconta de la gent. La premsa del regim, hi és per donar una imatge de que a Catalunya, això de la independència és cosa de quatre eixelebrats. El problema, és que per molt que ho intentin, els observadors internacional, expliquen el que varen veure i el que reivindicava la gent que vàrem ser allà. O sigui que encara fan més el ridícul del que ja han fet i continuen fent.
  Tano 13/09/2021 6:56 pm
  El Mundo?. La merda del Mundo voler dir.

Nou comentari