Sanchis alerta al Parlament que perillen el Polònia, el FAQS o l’APM

Els programes de coproducció no tenen pressupost

 

Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Brauli Duart a la comissió de control sotmesos a l'escrutini de la premsa gràfica
Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Brauli Duart a la comissió de control sotmesos a l'escrutini de la premsa gràfica | Quico Sallés

El Parlament ha començat a treballar. Ho certifica que aquest matí s’ha celebrat una de les comissions parlamentàries més vives, divertides, punyents i dialèctiques, la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La funcional sala de grups del Parlament ha quedat petita per acollir la munió de públic que ha generat la comissió. Una sessió que ha dibuixat un escenari no gaire engrescador però que ha tornat la vitalitat a la cambra. Com diu un veterà diputat, la comissió de la CCMA és "red bull parlamentari"

 

A la primera pregunta, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha alertat que perillen de la graella els programes de coproducció perquè no està garantit el pressupost. De fet, compten amb 36 milions menys i l’afectació de l’IVA reclamat dels darrers exercicis per part del ministeri d’Hisenda. Això implica que programes estrelles com el FAQS, el Polònia o l’Alguna Pregunta Més no tenen pressupost encara. De fet, segons Sanchis s’està pendent de les converses amb el Govern per “habilitar una aportació extraordinària” que permeti finançar les coproduccions. Sanchis també ha avisat que programes com El Foraster o la Telenovel·la encara ni s'han començat a gravar. 


 

Si fa i no fa, es troba en la mateixa situació el grup d’emissores de Catalunya Ràdio. En aquest sentit, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, s’ha vantat d’aplicar l’austeritat en les emissores públiques. Així ha recordat que la temporada d’estiu d’enguany costarà una tercera del que va pujar la temporada passada. Roger Escapa conduirà El Matí de Catalunya Ràdio d'estiu.

 

En el seu torn, el president de la CCMA, Brauli Duart ha dibuixat el panorama financer del que ha definit com “empresa”. En aquest sentit, ha recordat que del 2012, la Corporació tenia una aportació de 334 milions del Govern que ha passat a 231 al 2010, i els ingressos publicitaris que han caigut en el mateix període de 100 milions a 56. 

Comentaris
Pere
Cap problema , pel que sé son programes realment dolents
Uri
Que dius!! Això és que no els has vist! Són molt interessants

envia el comentari