El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Revifa la guerra d’Hisenda contra TV3
  • CA

Rebrota la guerra d’Hisenda contra TV3, que té els seus orígens en la política impulsada per l’aleshores ministre del ram, Cristóbal Montoro. Núria Llorach, la vicepresidenta del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha explicat les conseqüències d’una nova fase del que ha batejat com a “guerra de l’IVA”.  “El 23 de juny vam rebre la comunicació de l’inici d’actuacions per l’IVA del novembre del 2017 a l’abril del 2020, per les quals han quedat aturades les sol·licituds del retorn de l’IVA entre novembre del 2017 i desembre del 2018, per un import de 17 milions”, ha detallat davant la comissió de control del Parlament de la CCMA.

Segons ha remarcat,  Hisenda no està retornant les liquidacions mensuals, cosa que per a l’ens públic suposa “un deute de 5,7 milions, que anirà  augmentant mes a mes”. L’operació d’Hisenda genera, segons Llorach,  “greus problemes de tresoreria a la CCMA”. A més, ha recordat que aquestes actuacions s’afegeixen a la reclamació del pagament de l’IVA de les subvencions públiques rebudes entre gener del 2015 i octubre del 2017, per una quantitat total de 124,7 milions, i per a la qual la Corporació ha interposat una reclamació.

13,7 milions menys per culpa de la publicitat

Per altra banda, Llorach ha xifra l’abast de la forta caiguda de la publicitat arran de la pandèmia en 13,7 milions d’euros sobre el pressupost. Amb aquesta perspectiva, el Consell de Govern va acordar fa mesos l’aplicació d’un pla de contenció que ha qualificat de “molt rigorós”. Actualment, “es preveu tancar l’exercici amb un dèficit pressupostari d’1 milió d’euros aproximadament, una xifra que pot fluctuar per la recuperació de la publicitat”.

L’efecte negatiu d’aquesta situació sobre el sector audiovisual en aquest any tan complex és pal·liat en part pel conveni amb el Departament de Cultura, amb l’objectiu de fomentar noves obres audiovisuals, per valor de 6 milions, i també per l’aportació extraordinària de la Generalitat, per valor d’1,5 milions: “Gràcies a aquest ajut, al gener tindrem estrenes a la graella de TV3”, ha informat la vicepresidenta al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa