El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quim Torra, director de la Revista de Catalunya
  • CA

Quim Torra, editor i escriptor, és el nou director de Revista de Catalunya. Torra, col·laborador d’ElSingular, substitueix Josep Maria Roig Rosich, que va dirigir la revista durant els darrers 3 anys i mig.

Després de dues dècades a l’empresa privada, Torra va crear l’editorial A contravent, des de la qual va començar recuperant alguns periodistes catalans que havien publicat abans de la Guerra Civil. Paral·lelament, Torra va començar a donar la seva pròpia obra assagística, com ara “Periodisme? Permetin! La vida i els articles d’Eugeni Xammar” (Símbol, 2008), “Viatge involuntari a la Catalunya impossible” (Pòrtic, 2010) i “Un bohemi al cabaret del món. Vida de Manuel Fontdevila, un senyor de Granollers” (A Contravent, 2013). Des del 2012 dirigeix El Born Centre Cultural.

La Revista de Catalunya, amb més de 90 anys d’història, ha estat dirigida per Antoni Rovira i Virgili, Ferran Soldevila, Armand Obiols, Max Cahner, Albert Manent o el propi Roig Rosich. Pel nou director, “la revista, emblemàtica pel seu prestigi, per la història acumulada i per haver esdevingut una mena de símbol de la continuïtat de la cultura catalana i baula de connexió entre generacions, ha de continuar trobant el seu espai en l’humanisme, l’assaig i la contemporaneïtat: ser capaç de reflectir les palpitacions dels temps presents i del moment de cruïlla -polític, cultural, social, econòmic- per al nostre país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa