El PSC vol tancar alhora la renovació de la Corpo i del CAC

El PSC té ganes d’acord en la renovació dels càrrecs directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA, coneguda com ‘la Corpo’) i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), dos tractes que volen tancar alhora. De fet, així es va fer notar en la comissió de control de la Corporació celebrada divendres passat. Una setmana després s’ha fet més pal·lès arran d’una compareixença de la portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero. Des dels faristols del Parlament, la diputada socialista s’ha mostrat confiada d’arribar a un acord amb ERC i JxCat per renovar “en bloc” els càrrecs amb mandat caducat abans d’acabar l’any.

Romero espera tancar l’acord abans del 23 de desembre, i en aquesta recta final, espera que es mantingui la “discreció i la prudència” que ha marcat la llarga negociació dels noms i de la fórmula de direcció entre PSC, ERC i Junts per Catalunya. De fet, els socialistes van apuntar que podrien reivindicar la presidència de la CCMA i també que estarien disposats a nomenar un sol director per TV3 i Catalunya Ràdio.

Ens esforçarem a tenir-ho tot el 23 de desembre”, s’ha compromès Romero, que tot i que admet que la renovació “no serà fàcil” assenyala que no es pot perdre l’oportunitat del pacte aprovat fins i tot, en una proposta de resolució durant el debat de política general. En qualsevol cas, continua l’hermetisme sobre els noms i el full de ruta estratègic que ha de garantir l’acord per renovar els càrrecs caducats.

Ara bé, dins aquest silenci negociador, els socialistes no volen dividir els acords de les renovacions en les institucions que depenen del Parlament. Això vol dir que han d’esmerçar esforços per tancar els acords en els òrgans més complicats per bastir un pacte. A més de la CCMA, en aquest apartat de “complexos” hi compten el CAC, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i el Consell de Garanties Estatutàries. D’aquí que rebutgi acordar només CCMA i CAC. “Volem renovar-los tots i si algú té la intenció que només se n’aprovin dos, no podrà ser amb nosaltres perquè a això no hi jugarem”, ha advertit.

Comentaris

  Mala peça Desembre 11, 2021 | 22:47
  romero, el que si que està tancat i barrat, és el psc, per obra i gràcia del miguel izeta. I ho saps molt bé alicia, la delegacion del psoe a Catalunya, és més de rtve, i si pogués tancaria la CCRTV
  No són de fiar Desembre 12, 2021 | 02:55
  I això perque? Poc ens podem fiar del PSC.
  ton c, Desembre 12, 2021 | 17:10
  home si feu el mateixs que la renovació del CGPJ, a Espanya amb el PP, doncs tranquils.

Nou comentari