La plantilla de TV3 veu incompatibilitat en el fitxatge de Patxot per una firma de publicitat

Demana explicacions sobre la nova feina de l'exdirector corporatiu de Comercial i Màrqueting de la televisió pública

El Consell Professional d’Informatius de TV3 i el Comitè d’Empresa de TVC creuen que hi pot haver un incompliment de les normes d’incompatibilitat de càrrecs en el fitxatge de l’exdirector corporatiu de Comercial i Màrqueting de la cadena, Martí Patxot, per una empresa privada de publicitat. A través d’un comunicat, els dos organismes demanen explicacions sobre la qüestió.

Al mateix text també denuncien la “pressió política” als mitjans públics, “d’amiguisme empresarial” i de “dubtosa utilització de diners públics” que ha posat de manifest una de les converses filtrades en el marc de l’operació Volhov, en aquest cas entre l’exdirigent de CDC David Madí i el soci de Mediapro Tatxo Benet. En aquesta conversa Benet demana a Madí que es pressioni el director de TV3 perquè compri una sèrie documental de vuit capítols de Mediapro “a uns preus exorbitants, molt lluny de les tarifes estàndard”. Segons els dos organismes, l’import que la productora demanava voltava els 800.000 euros, 100.000 per hora de documental. És un preu “aproximadament 20 vegades superior” al que TV3 paga pels drets d’antena d’un documental.

A la conversa, segons indiquen el Consell Professional i el Comitè d’Empresa, Benet reconeix que la direcció de TV3 no val pagar l’import al·legant “que no té diners”, i els dos ens afegeixen que, finançament a banda, “el mateix director de TV3 reconeix que la mateixa normativa de TV3 ho prohibeix”. Ara mateix, indiquen, la compra del documental està “paralitzada”, però animen a “estar atents” perquè “no se’n reactivi l’adquisició a preus fora de la norma”.

Nou comentari