El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Petrolis Independents ridiculitza el digital que pretenia atacar-los i de pas criticar TV3
  • CA

Semblava el còctel ideal però tot plegat es basava en un error. És a dir que qui volia fer la denúncia s’ha ficat de peus a la galleda. La carambola que volia fer El Triangle.eu –versió digital de la revista que porta el mateix nom– s’havia de fer amb la combinació de TV3, la cadena de gasolineres Petrolis Independents –coneguda pels seus posicionaments independentistes– i el diputat de JxCat Joan Canadell. El polític, expresident de la Cambra de Comerç, és accionista de l’empresa, tot i que minoritari: el principal accionista i qui pren les decisions a la companyia és Jordi Roset, ex secretari nacional de l’ANC.

L’intent d’incendi, que va quedar en no-res, va començar fa uns dies arran de la reemissió d’un dels capítols del programa humorístic Bricoheroes de TV3, protagonitzat per Jair Domínguez en Peyu. L’episodi desenvolupava un diàleg amb bromes i acudits amb referències a l’actualitat mentre, suposadament, explicaven com es pinta una habitació. Arriba un moment que anuncien que no volen embrutar-se la “roba bona” i que s’han de posar “unes samarretes de propaganda”. I apareixen dues samarretes, una de Parlem Telecom i una altra de Petrolis Independents.

A partir d’aquest gag, El Triangle denuncia la gran presència que “la marca de l’empresa de Canadell” en el programa. Tot i que admet que Petrolis Independents –igual que Parlem– és patrocinadora del programa, la publicació considera que el fet que les conductors del programa hi donin tan protagonisme es contradiu amb el llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

El cas és que la reacció de Petrolis Independents a la notícia denúncia ha sigut encara més humorística: donen les “gràcies” a El Triangle per fer-los “publicitat gratuïta”, cosa que nova passar a TV3, que va cobrar “l’acordat”. És a dir, que es tractava d’una operació comercial que no tenia res a veure amb Canadell. El tuit de Petrolis Independents encara aprofita per riure-se’n de la poca difusió que té El Triangle, “quatre gats”, segons ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa