El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una periodista d”OKdiario’ insulta els jutges de Sardenya
  • CA

La periodista d’OKdiario Teresa Gómez protagonitza un vídeo en el qual analitzava la detenció i posterior posada en llibertat del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont. En el seu anàlisi, apunta que “fonts judicials” li han assegurat que si el president de Junts per Catalunya i del Consell per la República “hagués estat detingut a Milà o a Roma, no hi ha dubte que ens l’haguessin entregat“. Segons ella, el motiu pel qual la seva detenció a l’Alguer no ha tingut aquest destí és perquè “l’han detingut en una zona considerada com independentista i on els jutges no són tan professionals com a la resta d’Itàlia”.

Gómez fa aquest anàlisi mentre el conductor d’aquest espai, el periodista Carlos Cuesta, li fa algunes preguntes sobre la qüestió. Ella assegura que el rebuig a l’entrega de Puigdemont es deu a la “ideologia que tenen”, i pronostica que “el fet que hagin decidit alliberar-lo i l’hagin deixat abandonar el país és simptomàtic que no ens l’entregaran”, en referència al 4 d’octubre, quan el president està cridat a tornar a declarar davant la justícia italiana. Tots dos periodistes, Gómez i Cuesta, apunten que si l’Estat espanyol fos un país “amb més capacitat de pressió a l’exterior”, Puigdemont ja estaria empresonat a Espanya.

Com era d’imaginar, que el president de Junts per Catalunya hagi acabat en llibertat per enèsima vegada no ha agradat gaire a Madrid. Aquest cap de setmana, les capçaleres espanyoles més importants encaraven el dissabte amb el cap cot. La Razón publicava un titular en el qual es donava per fet que Puigdemont serà entregat a l’Estat espanyol en algun moment, titulant que “La entrega de Puigdemont se aleja por el laberinto judicial“. Per altra banda l’ABC apostava per un títol informatiu però un subtítol carregat de dolor: “El juez deja libre a Puigdemont y le cita a declarar el 4 de octubre; El prófugo se mofa tras salir de la prisión de Cerdeña: ‘España no pierde la oportunidad de hacer el ridículo’“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa