El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Netflix apuja les tarifes a partir d’aquest dilluns
  • CA

En plena guerra entre plataformes d’streaming, Netflix puja les tarifes per tercer cop des que opera a Espanya. Aquest increment s’aplicara a partir d’aquest dilluns als nous subscriptors, i als usuaris que ja tenen contractat un pla se’ls notificaran les novetats a partir del dia 18 d’octubre. L’última pujada havia sigut al juny del 2019 i s’esperava aquest increment després que la companyia ho fes a l’agost a França. Els preus pugen entre un 8 i un 12%, segons el tipus de pla de cada usuari. El pla bàsic, però, es manté en els 7’99 euros al mes.

Així, la tarifa estàndard, on l’usuari pot veure continguts en HD i a dos dispositius simultàniament, puja un euro fins als 12’99€ mensuals. El pla premium puja dos euros, de 15’99 a 17’99€ al mes. Aquest pla permet veure continguts en 4K, una definició més alta, i des de quatre dispositius. Aquestes noves tarifes s’aplicaran a tots els nous membres a partir d’aquest dilluns i els subscriptors rebran notificacions per correu a partir del 18 d’octubre on se’ls informarà dels canvis.

La companyia no ofereix dades d’abonats, però segons la plataforma Digital TV Research hauria arribat ja als 4’5 milions de suscriptors a Espanya. Entre HBO, Amazon i Netflix -les tres grans plataformes- haurien formalitzat 8 milions de contractes l’any 2020, un 30% més que l’any anterior.

La companyia ja va incrementar els preus del seu servei ara fa un any als Estats Units, el que feia preveure que ho farien també a Europa. França va ser la primera, i al mes d’agost ja es va pujar el preu a la tarifa estàndard i a la premium. Aquest augment el justifica, segons la companyia, l’augment del catàleg de sèries i pel·lícules i la qualitat de la plataforma. De fet, en cinc anys Netflix ha llançat més de 50 títols fets a l’estat espanyol. Algunes de les sèries produïdes han tingut un gran èxit internacional, com ara Élite, Valeria -la sèrie creada a partir dels llibres d’Elisabet Benavent- i la Casa de Papel.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 12, 2021 | 07:44
    ciutadà octubre 12, 2021 | 07:44
    Jo no tinc Netflix, així que tan m'en fot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa