La trobada anual de diàleg entre el sector de la comunicació organitzada per Dircom Catalunya torna a ser aquí. Es tracta de Netcom, que enguany celebra el seu desè aniversari en un acte a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm on han assistit més de 250 professionals de la comunicació de molt prestigi. L’acte ha tingut com a convidat especial l’actor Pep Plaza, que ha amenitzat la nit amb l’espectacle Les mil cares del dircom. Els assistents han pogut retrobar-se després de mesos de comunicacions pantalla a pantalla per la pandèmia de Covid, el que ha desembocat en un gran ambient.

El discurs institucional ha anat a càrrec de Maria Lluïsa Martínez Gistau, presidenta de Dircom Catalunya, que ha subratllat la “flexibilitat” dels professionals de la comunicació, que han sabut adaptar-se a grans canvis en un entorn “incert i molt exigent”. És per això que considera que els dircoms “són i han de ser la veu de la consciència de les organitzacions”, fet que permeti “establir relacions honestes, responsables i generadores de confiança” amb els grups d’interès.

La presidenta també ha reivindicat com una gran virtut que ara els directors de comunicació siguin capaços de ser més multidisciplinars que fa deu anys. També ha destacat la seva “vocació d‘arribar a moltes més persones i de forma més transparent”, el que considera que és una “ambició radicalment nova” que ha portat la pandèmia. “Tenim més ganes de relatar que mai, i alhora una capacitat molt més panoràmica per conversar amb persones, col·lectius i empreses. En aquests deu anys hem assolit el compromís d’obrir-nos a la societat i explicar a les persones no tant el que farem, sinó què hem fet, per què i en què els podem beneficiar”, ha afegit abans de concloure la seva intervenció.

Després de deu anys, NETCOM ja s’ha consolidat com la principal trobada dels professionals de la comunicació a Barcelona. En les edicions anteriors, l’esdeveniment ha comptat amb personalitats com els periodistes Iñaki Gabilondo, Antoni Bassas i l’exdirector de La Vanguardia Màrius Carol o l’economista José Maria Gay de Liébana. El 2020, NETCOM va comptar amb la presència destacada de l’editor associat al Washington Post Bob Woodward, Premi Pulitzer per haver destapat l’escàndol del Watergate, en una edició que va haver de ser virtual a causa de la pandèmia.

‘El gran canvi’, el documental sobre l’evolució de la professió

Aprofitant l’aniversari dels 10 anys de NETCOM, durant l’acte s’ha estrenat el documental El gran canvi, una producció de Tics Mediàtics per a Dircom Catalunya que narra l’evolució de la professió de directiu de comunicació durant els últims anys. A partir de l’experiència personal i professional de sis directius -Igone Bartumeu (Coca-Cola), Jordi Garcia Tabernero (Naturgy), Maria Lluïsa Martínez Gistau (CaixaBank), Jordi Romañach (El Corte Inglés), Cristina Salvador (Both) i Joan Cuenca (Blanquerna-URL)-, el documental relata els canvis en les relacions entre empreses i mitjans, l’impacte de la irrupció de les xarxes socials i les noves formes de comunicació, així com la consolidació del perfil de directiu dels dircoms. El documental ja es pot veure al Canal de Dircom a YouTube i a la web de l’Associació.

Nou comentari