Mor el periodista Joan Corbera, exdelegat d'Europa Press de Catalunya

El periodista es va especialitzar en informació política econòmica, laboral i d'infraestructures
Joan Corbera
Joan Corbera | Europa Press

El delegat de l'agència Europa Press de Catalunya de 2007 a 2011, Joan Corbera, ha mort la matinada d'aquest dijous a Barcelona per un càncer als 45 anys, ha informat la seva família. Joan Corbera Segura (Granollers 1972), que ha donat el seu cos a la ciència, es va especialitzar en informació política econòmica, laboral i d'infraestructures; va ser redactor a Europa Press (Barcelona) i 'Expansión' (Barcelona, Madrid); director de comunicació de la Cambra de Comerç de Barcelona (on va participar a llançar el Club Cambra el 2011) i director de comunicació i relacions institucionals del Gran Teatre del Liceu, on va fundar la revista d'òpera 'Obertura' el 2014.


Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació; entre ells, Onda Cero Navarra, Ràdio Estel, 'El Temps' i, fins ara, al programa de Cope Catalunya i Andorra 'Converses' i en el diari 'ABC', on publicava columnes d'opinió. Era llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra i en Periodisme per la Pompeu Fabra (UPF), i des de 2002 va ser professor de comunicació: a l'Abat Oliba CEU (UAO), la Ramon Llull (URL), la Internacional de Catalunya (UIC) i la de Barcelona (UB), on estava dirigint el Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Corporativa.

 

El 2000 va rebre el premi Cirera i Soler d'informació laboral; el 2009, el Persona i Democràcia-Carles Cardó per la identificació d'Europa Press amb Catalunya; el 2011, el Barcelona Centre Logístic d'informació logística; i el 2012, el del Col·legi de Periodistes per la sala de premsa virtual a la web de la Cambra de Barcelona. A més, el seu llibre 'Gaudí' va guanyar el 2003 el Segon Premi del Ministeri de Cultura al millor llibre d'art de l'any anterior: l'havia editat Carroggio i tracta de les construccions de l'arquitecte, amb textos de Corbera, fotos de Joaquim Camp i pròleg de l'escultor de la Sagrada Família Etsuro Sotoo.
Comentaris

envia el comentari