El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor Montse Oliva, la delegada d’El Punt Avui a Madrid
  • CA

 

 

Tristesa a la professió periodística. Tot un referent del periodisme català a Madrid, la periodista d’El Punt Avui, Montse Oliva, ha mort la matinada passada a la capital espanyola als 52 anys d’edat. Una malaltia detectada fa unes setmanes l’ha traspassada i ha commocionat la redacció d’El Punt Avui i el conjunt de la professió. A través d’una nota a la seva capçalera, els seus companys han expressat el més profund condol per la seva pèrdua.Diversos polítics han expressat el seu condol a través de la xarxa.

 

Nascuda a Torà (Segarra), Oliva va començar la seva carrera professional al diari lleidatà ‘La Mañana’ i posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va treballar en diversos mitjans de comunicació fins que fa 20 anys es va incorporar a la redacció del diari ‘Avui’, posteriorment ‘El Punt Avui’, on ha desenvolupat bona part de la seva carrera professional. 

 

Actualment també col·laborava en diversos mitjans, com RAC1. Residia a Madrid amb la seva família i era especialment coneguda en l’àmbit polític. De fet, era membre de l’Associació de Periodistes Parlamentaris (APP). 

  

  

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat el “llegat de bon periodisme” que deixa Oliva, “que cal agrair i reconèixer”, i ha traslladat “una abraçada als companys d”El Punt Avui’ i a la seva família”. El diputat d’ERC Joan Tardà ha transmès el condol a la família i ha expressat “l’agraïment a la benvolguda Montse per l’estima i la professionalitat” amb què els va tractar. 

  

  

El compte oficial del Congrés dels Diputats a Twitter també ha tingut un record per a la periodista: “Deixes un buit irreemplaçable a la sala de premsa del Congrés. Han estat una gran periodista i una gran companya. La nostra estima a la teva família i amics. Fins sempre, estimada Montse Oliva”.

  

  

També s’hi ha referit l’exvicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha qualificat Oliva de “magnífica professional” i “excel·lent personal”. El compte de Twitter del PSOE també ha enviat el seu condol a la família, amics i companys d’Oliva: “Ens deixa una gran professional i notarem el seu buit en la tasca del dia a dia”.

  

  

El diputat del PDeCAT al Congrés Jordi Xuclà ha qualificat Oliva de “persona extraordinària” i “excel·lent periodista”. “Tenia caràcter i ironia, és a dir, humanitat”, ha afegit, tot destacant que fa un mes que va publicar el seu últim article. 

  •  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa