El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mireia Boya, Cristina Fallarás i Anna Simó obren una finestra al Món
  • CA

 

Tres dones que tenen molt a dir. I a escriure. Són l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, la periodista i escriptora Cristina Fallarás i l’exvicepresidenta del Parlament Anna Simó. Les tres, des d’ara, obren una finestra al Món.

 

Mireia Boya (Sent Gaudenç, Occitània, 1979) és llicenciada en Ciències Ambientals i doctora en gestió i ordenació del territori per la Universitat de Mont-real. És professora associada del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i membre del Secretariat Nacional de la CUP. Fundadora i excoordinadora de l’ANC Vall d’Aran i regidora a l’Ajuntament de Les fins el 2016. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, va ser candidata de la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent a la circumscripció de Lleida. Boya, al segon lloc de la llista, no va sortir escollida, però el gener de 2016 va esdevenir diputada després de la dimissió de Ramon Usall. A les eleccions de l’any 2017 es va presentar com a cap de llista de la circumscripció de Lleida per a la Candidatura d’Unitat Popular – Crida Constituent.

 

 

Cristina Fallarás (Saragossa, 1968) és periodista i escriptora. Ha fet de periodista a El Mundo, Cadena Ser, Radio Nacional de España, El Periódico de Catalunya, Antena3, Cuatro, Telecinco, La Sexta i COM Radio, entre d’altres. També va ser subdirectora del diari ADN i Factual. Actualment dirigeix la pàgina de debat i llibres Sigueleyendo.es, treballa com a assessora en temes de comunicació en línia per al sector editorial i dels mitjans de comunicació. Ha publicat, entre altres llibres, les novel·les No acaba la noche (Planeta, 2006), Así murió el poeta Guadalupe (Alianza, 2009; aquesta novel·la va ser finalista del Premi internacional Dashiel Hammett de novel·la negra) i Las niñas perdidas (Roca Editorial, 2011; que va guanyar el premi L’H Confidencial de Novel·la Negra 2011). El 2011 va rebre el Premio Internacional de Novela Corta Ciudad de Barbastro 2011 per la seva obra Estado de Sitio.

 

Anna Simó (Els Alamús, Segrià, 1968) és filòloga i membre d’ERC. Actualment és la presidenta del Consell Escolar de Catalunya. Ha estat consellera de Benestar i Família (2003-2006). Diputada del Parlament de Catalunya des del novembre del 2006, ha estat portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Esquerra fins al març de 2008 i portaveu del Grup Parlamentari des del març de 2008 fins al final de la IX legislatura. En la X legislatura parlamentària va ser escollida de nou diputada i en la sessió constitutiva del Parlament, celebrada el 17 de desembre de 2012, va ser elegida vicepresidenta primera de la cambra catalana, i en la XI legislatura va ser elegida com a secretària primera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa