Més de 500 fotoperiodistes alerten de la "preocupant situació" de la fotografia

A través d'un text reivindiquen aquest mitjà no només com a reflex del periodisme, sinó de la societat.
Fotoperiodistes
Fotoperiodistes | Wikipedia

Un total de 571 professionals del fotoperiodisme de tota Espanya s'han adherit a 'O qualitat o gens. Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania', un text en el qual s'alerta de la "preocupant situació" que viu la fotografia, i en el qual reivindica aquest mitjà no només com a reflex del periodisme, sinó de la societat.

 

El manifest, publicat al setmanari digital 'Report.cat' del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), ha estat presentat aquest dimarts al col·legi, i reivindica la fotografia com a "primer factor de credibilitat del mitjà de comunicació".

 

"Paradoxalment, el fotoperiodisme està fortament qüestionat ara que la imatge a la societat té més força que mai", afirma el text, i reclama que els professionals fotoperiodistes han de marcar diferències i posicionar-se com a valor afegit dins dels mitjans i apostar per la qualitat.


El text lamenta la gairebé desaparició dels editors gràfics, la "precarietat crònica i els constants acomiadaments de professionals, substituïts per imatges de procedència dubtosa i cedides amb intencions publicitàries".

 

Els fotoperiodistes advoquen per, "davant el pensament únic i el bombardeig d'imatges trivials", apostar per la visió diferenciada, crítica, innovadora i creativa del fotògraf, amb editors que publiquin imatges compromeses.

 

"Per això aixequem la veu abans que un dia els lectors s'adonin que els mitjans ja no publiquen fotografies, sinó simples taques de color que no aporten gens", conclou.
Comentaris
Es veritat , ho tenim fotut
sóc fotògraf i el que dieu és veritat i ve de lluny, ja fa temps que els reporters gràfics estan denuncian aquest tema , és paga més per una foto de la preisler que per una foto en un front de guerra.A més , tothom que té un dispositiu als dits , ja sigui reflex , tablet o mòbil és creu que és el Richard Avedon, res més lluny de la realitat.

envia el comentari