La meitat dels catalans trien TV3 per informar-se sobre política i eleccions

Una enquesta del CIS posa de manifest que creix la confiança en els mitjans de comunicació públics catalans en perídodes electorals. Rac1 és la primera opció en ràdio, seguida de Catalunya Ràdio
Els candidats per a les eleccions del 21-D abans del debat a TV3
Els candidats per a les eleccions del 21-D abans del debat a TV3 | ACN

TV3 és líder d'audiència a Catalunya des de fa vuit anys consecutius. Però també és líder com a referència informativa i de qualitat, tal i com ho confirmen les dades de la nova onada del CIS. Segons l'avançament de resultats de l'enquesta “Postelectoral de Catalunya. Eleccions autonòmiques 2017”, del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), un 46,2% dels enquestats tria TV3 per seguir la informació política i electoral, i augmenta sis dècimes respecte a l’informe del 2015, en què també es va situar en primer lloc, amb un 45,6%. En tots dos casos, se situa molt per sobre de la segona opció, La Sexta, que en aquesta última enquesta arriba al 18,5%. TV3 té un 9,2%, i Telecinco només és l'opció del 6%, mentre que un 8,3% trien Antena 3 i només el 4,3% sintonitzen Cuatro. Pel que fa al 3/24, és la cadena triada per l’1,9%, una xifra que representa un augment d’un punt respecte a l’anterior informe. D’aquesta manera, supera amb escreix el canal 24 hores de TVE, que és seguit per un 0,6%.


 

En el cas de la ràdio, la líder és RAC1 amb la confiança d'un 32,6% dels oients, i Catalunya Ràdio és triada per un 28,6% dels catalans per seguir la informació política i electoral, un 2,7% més que en l’última enquesta. Catalunya Informació augmenta una dècima el resultat i és l’emissora escollida pel 2,1% dels enquestats. La tercera ràdio, RNE, només té el 4,8% de l'audiència en període electoral. 
Comentaris
pepet
El problema és que l'altra meitat considera els mèdia espanyols com a fonts fiables per informar-se i alimentar les seves pors.
Franc
S Q, a part d Q xerren m l llengua d, aqi, es una Cadena molt objetiva i diplomática. Cm tv3 no hi ha res
Eduard
L'altra meitat no s'entera de res ,perque combrega en rodes de moli
Paulina
Està formada per grans professionals, que donen una excel·lent cobertura de tot el que està passant al país. No com altres cadenes que en llos de donar informació donen desinformació.
Ae
Tv3 es la cadena del regimen independentista no tinc ganes de adoctrinament. Espero que no tardin molt en tancarla

envia el comentari