‘La Marató’ supera els nou milions d’euros per la salut mental

La Marató‘ de TV3 i Catalunya Ràdio ha aconseguit aquest diumenge recollir fins a 9.022.147 euros en la seva trentena edició, que ha estat dedicada a la salut mental. A tres quarts de dues de la matinada d’aquest dilluns s’ha donat per finalitzat l’esdeveniment solidari des del plató de TV3. Ha estat llavors quan s’ha tornat a comprovar quants diners s’havien recollit fins a aquella hora. Cal tenir en compte que es poden continuar fent donacions a través d’internet o mitjans electrònics. De moment, però, la recaptació del dia del programa ha quedat sensiblement per sota de la que es va aconseguir l’any passat, pel personal sanitari, que havia sigut la segona millor de la història, amb 10.305.819 euros. L’any dedicat al càncer, el 2018, es va aconseguir reunir 10.715.430 euros.

En motiu del trentè aniversari de ‘La Marató’, ha estat el cop que el programa ha apostat per una presentació més coral. En total hi ha hagut una trentena de presentadors, i el fil conductor que ha servit per presentar diversos presentadors i diversos testimonis que han patit o que són professionals de la salut mental ha estat l’art. De fet, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Teatre Museu Dalí de Figueres, l’Amfiteatre Romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida han estat alguns dels escenaris de ‘La Marató’ d’enguany.

El marcador de la Marató no arribava encara als cinc milions d’euros quan ja eren les nou del vespre d’aquest diumenge. A primera hora de la tarda, en canvi, el marcador assenyalava que durant tot el matí s’havien recollit fins a 1,5 milions d’euros. Aquesta edició ha estat repleta de testimonis amb històries força dures però amb ànims de superació, així com experts provinents de disciplines vinculades a la salut mental. Tots ells han anat passant mica en mica pel programa.

Cal tenir en compte que és el segon any consecutiu que ‘La Marató’ aposta per centrar-se en la pandèmia del coronavirus. L’any passat, com no podia ser d’una altra manera, el programa es va centrar en la Covid-19, però enguany han posat en el centre la salut mental, un dels aspectes que més ha quedat tocat en la nostra societat per culpa d’aquest virus.

Comentaris

    Anna Ventura Desembre 20, 2021 | 12:51
    Les malelties mentals, continuen sen un estigma.
    Tano Desembre 20, 2021 | 18:41
    A veure quan a "España" tenen els pebrots de fer una cosa semblant.

Nou comentari