L'històric 'Diari de Sabadell' es deixarà de publicar el 29 de març

Els propietaris del mitjà han posat a la venda la seu de la capital vallesana per 1,5 MEUR

L'històric 'Diari de Sabadell' deixarà de publicar-se. La reconeguda capçalera vallesana editarà el seu darrer número el proper 29 de març, Dijous Sant. Així ho han confirmat a l'ACN fonts properes al mitjà de comunicació sabadellenc que es distribueix al Vallès Occidental des de l'any 1977. El propietari del rotatiu, Ramón Rodríguez Zorrilla, va comunicar la decisió a la plantilla, formada per 18 empleats, el passat 8 de febrer. Segons ha pogut saber l'ACN, Zorrilla i els accionistes d'aquest mitjà han posat en venda la seu del Diari, ubicada al centre de Sabadell, per 1,5 MEUR i també la capçalera. Aquesta notícia arriba després que l'empresa hagi posat sobre la taula un nou projecte per publicar un setmanari que no ha acabar de calar entre part dels treballadors.


Després d'anys de sotracs i entrebancs, el 'Diari de Sabadell' abaixarà la persiana. L'històrica capçalera sabadellenca, considerada per molts ciutadans com una autèntica institució, deixarà de publicar-se en el format i la periodicitat actual el proper 29 de març. La decisió arriba després que l'any 2011 es pactés una reducció de jornada per als 22 empleats en plantilla i posteriorment es rebaixessin els sous un 20%. En paral·lel el rotatiu va deixar de publicar-se de forma diària i va passar a sortit tres cops per setmana. L'any 2016 es va reduir el nombre de pàgines dels dimarts i els dijous, mentre que es va reforçar l'edició de dissabte, que històricament ha estat el dia de la setmana amb més tirada per aquest mitjà. 
 Possible setmanari
 

Algunes fonts properes a aquest mitjà de comunicació han explicat a l'ACN que fa pocs mesos l'empresa va traslladar als empleats la seva voluntat de reconvertir el diari local en un setmanari. La proposta no va convèncer a alguns dels treballadors que van expressar el seu desig d'abandonar el mitjà en "no creure" amb aquest nou projecte. Finalment aquest escenari no s'ha materialitzat, ja que després de conèixer la notícia que el mitjà deixarà de publicar-se els empleats afirmen que es troben en una situació "d'incertesa" molt preocupant. A banda, han indicat que els propietaris d'aquest rotatiu volen jubilar-se, per la qual cosa també estarien interessats a vendre la marca. 
Comentaris

envia el comentari