L'Eurocambra crida l'atenció a l'Estat per les denúncies de manca d'objectivitat a TVE

La Comissió de Peticions enviarà una carta arran de les queixes que representants del Consell d’Informatius de la cadena han fet a Brussel·les
Protesta treballadors de TVE
Protesta treballadors de TVE |

 

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu traslladarà al govern espanyol la seva “preocupació” per les acusacions de manipulació i manca d’objectivitat a TVE. Així ho ha anunciat la presidenta de la comissió parlamentària, Cecilia Wikström (ALDE), després d’escoltar els representants del Consell d’Informatius de la cadena que han comparegut aquest dimecres a Brussel·les. Els representants han denunciat que les autoritats espanyoles vulneren la legislació nacional i europea en no garantir “ni l’objectivitat i la pluralitat a la tevisió pública ni el dret d’informació dels ciutadans”, segons informa un comunicat de l’Eurocambra. “Els demanem que sol·licitin al govern espanyol que respecti la normativa d’Espanya i de la UE i retorni RTVE als ciutadans”, ha assenyalat Asunción Gómez, portaveu del Consell d’Informatius, durant la compareixença davant dels eurodiputats de la Comissió de Peticions.


 

Tot i que des de la Comissió Europea s’ha considerat que les decisions sobre mitjans públics són “competència nacional” i, per tant, “no hi ha motius per actuar”, Wikström ha optat per mantenir la queixa oberta. La sueca espera que el govern espanyol respongui a la missiva “com veu la situació actual i les perspectives, a la vista de la petició”.

 

A finals d’abril, representants de la cadena espanyola ja van reunir-se amb la presidenta del Comitè de Peticions per parlar amb ella sobre el cas, que la cambra ja va admetre a tràmit fa més de dos mesos, i que actualment està estudiant. "Els mitjans públics han de ser independents i plurals i no han de ser la veu de cap govern", va assegurar llavors en roda de premsa a Brussel·les Alejandro Caballero, del comitè d'informatius de TVE.

Comentaris
Marcaspaña
Per això tenen les banyes com a símbol. Viva la Muerte, muera la Inteligencia!!!!!
Palo derrera palo ,Espanya no para de rebre multas,avisos ,i retrets.quina merda de país
1939
L’Holocaust és un afer intern d’Alemanya encara que no hi estem d’acord del tot.
...
Todo eso ya lo sabíamos
Fora la dictadura mafiosa caspanyola
Marcaspaña
Son los propios trabajadores de TVE los que han llevado la protesta a la UE. A ver cuando los trabajadores de TV3 hacen lo mismo; no hace mucho tiempo protestaban, igual que los de TVE, por las manipulaciones a las que les obligaban los altos cargos; ahora parece que se han callado.

envia el comentari