El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La factura de Petrolis Independents que desmunta la persecució de ‘Bricoheroes’
  • CA

El programa d’humor de TV3 Bricoheroes, protagonitzat per Jair Domínguez i en Peyu, s’ha convertit en una mena de culebrot de l’estiu. Associacions policials, mitjans com ara El Triangle i altres actors han muntat una persecució contra aquesta sèrie, que es fa a YouTube i després es reemet a la televisió. L’humor estripat i irreverent dels dos protagonistes –que sovint és políticament incorrecte i, en alguns casos, fa referències al moviment independentista que no agraden segons qui– està provocant moltes al·lèrgies. I al final han aconseguit que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) obri un expedient que ha obligat TV3 a retirar cautelarment l’emissió dels capítols que s’estan reposant aquest estiu.

Tot plegat ha vingut per una suposada mala praxi en l’emplaçament de la publicitat dels patrocinadors del programa, un dels quals és Petrolis Independents, la cadena de gasolineres de la qual és soci minoritari l’ara diputat de JxCat Joan Canadell. Tot i que els títols de crèdit del final del programa –no té crèdits al principi– indica clarament quines són les empreses patrocinadores, el CAC qüestiona com s’està fent el product placement.

Els crèdits del final del programa mostren clarament el nom dels patrocinadors, entre els quals hi ha Petrolis Independents

Un dels exemples és en el capítol que explica com pintar una habitació, en què en Peyu i Jair Domínguez es posen “roba vella” per no embrutar la “roba bona”, i aquesta roba vella resulta ser una samarreta de Petrolis Independents i una altra de Parlem, dos dels patrocinadors. Petrolis Independents ja va replicar a El Triangle quan van publicar una informació que insinuava un tracte de favor a Canadell. En aquell moment, van subratllar que havien pagat pel patrocini. Però arran de l’expedient obert pel CAC, mostren la factura, perquè no quedi cap dubte. Es tracta d’un import de 5.000 euros més IVA.

“Tot aquest enrenou és perquè el patrocinador és Petrolis Independents, perquè les sèries i altres programes, de TV3 i de totes les cadenes avui dia, estan plenes d’aquest tipus de publicitat, i ningú diu mai res”, es lamenta el soci majoritari de l’empresa, que és Jordi Roset i no pas Canadell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa