El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CCMA demana al Parlament un nou mandat marc del sistema públic audiovisual
  • CA
El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, el director de TV3, Vicent Sanchís, i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach | ACN

 

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha reclamat aquest divendres al Parlament un nou mandat marc del sistema públic audiovisual, que es va aprovar el 2010 i que es troba sense vigència, per establir les prioritats de servei públic i tenir en compte l’evolució del sector audiovisual.

 

“És una de les prioritats que hauria de tenir la cambra”, ha assegurat en la comissió de control de la CCMA al Parlament la presidenta en funcions, Núria Llorach, per adaptar-ho a la nova realitat audiovisual, i perquè sigui a partir d’aquest mandat marc que es desplegui el nou contracte programa, que dotaria a la corporació d’estabilitat financera.

 

El diputat del PSC David Pérez ha demanat a Llorach que “no doni més excuses” amb el contracte programa de la CCMA, i ha assegurat que la culpa que no es tingui no és del Parlament, que va aprovar el mandat marc per un període de sis anys i dos anys renovables, per la qual cosa està actualment caducat.

 

En preguntar-li JxCAT i CatECP, la presidenta en funcions ha assegurat que la CCMA no podrà aplicar de manera immediata la reducció de la jornada setmanal a 35 hores, tal com demanen els treballadors, perquè ha de comptar amb l’autorització de Direcció General de Funció Pública de la Generalitat i aquesta mateixa setmana els ha comunicat que no és possible.

 

Ha explicat que no és possible perquè la Generalitat es troba entre les administracions que en l’exercici 2017 no va complir els objectius d’estabilitat pressupostària, deute públic i regla de despesa.

 

Llorach ha remarcat que la “voluntat” del consell de govern de la CCMA és tornar a la jornada de 35 hores –ara és de 37,5 hores–, i ha confiat que aquest 2018 es pugui tancar amb estabilitat i sigui possible recuperar-la.

 

La diputada de CatECP Marta Ribas ha instat a què s’activi ràpidament la jornada de 35 hores perquè la resta d’administracions públiques “han fet els deures”.

 

A les preguntes d’ERC, el director de TVC, Vicent Sanchis, ha assegurat que el canal infantil Super 3 és una “prioritat” per a la corporació, però s’ha d’analitzar com han canviat les audiències i la manera de veure i produir televisió.

 

Ha afirmat que els canals infantils han viscut aquest mes d’agost una caiguda d’audiència perquè es consumeix a través de tablets i portàtils, i que estan “fent-li voltes” al canal per situar-lo en la realitat del sector audiovisual.

 

Sobre el Canal 33, Sanchis s’ha mostrat esperançat amb l’obertura d’una nova convocatòria de programes, però ha admès que és una mesura pal·liativa, i que és necessari un “replantejament seriós” dels canals perquè es va salvant la situació com es pot.

 

El director de Catalunya Ràdio ha fet una valoració molt positiva de l’inici de la temporada i, quan a les preguntes d’ERC, ha defensat que l’emissora Catalunya Música és “una estructura d’estat clau en la internacionalització de la música” gràcies al seu acord amb la Unió Europea de Radiodifusió (UER), i ha recordat que els concerts que emet tenen una mitjana de peticions similar a les de la ràdio finlandesa, la francesa o la BBC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa