'Tot jazz', el primer programa que explica el gènere des de Catalunya

L'espai s'estrena aquest dissabte,, 28 d'abril, a les televisions locals, a Movistar+ (dial 159) i a laxarxa.cat
Jordi Sacristan, Xavier Diaz i Jaume Tauler durant la presentació del programa
Jordi Sacristan, Xavier Diaz i Jaume Tauler durant la presentació del programa | Jesús Burgos

El jazz català gaudeix d'una salut excel·lent i per conèixer les claus d'aquest idil·li musical arriba 'Tot jazz', un programa de televisió que repassa la història d'aquest gènere musical des de Catalunya.

 

La presentació del nou programa ha estat conduïda pel Jordi Sacristan, Xaviez Diaz i el creador, conductor i crític de jazz, Jaume Tauler. El creador i presentador de 'Tot Jazz' ha explicat que la sèrie recorre la història del jazz clàssic "mostrant com els músics catalans feien seva la influència artística dels Estats Units, el bressol del gènere". El resultat és una sèrie de deu capítols, de mitja hora cadascun, que intenta "donar una visió totalment allunyada de l'elitisme que arrossega el jazz en aquest país. L'espai s'estrenarà el dissabte 28 d'abril, a les 23 hores, a través de les televisions locals, el canal 159 de Movistar+ i a laxarxa.cat. Jordi Sacristan, productor executiu del programa, assegura que es tracta d'una sèrie "molt divulgativa, feta per al gran públic" que trepitja el país de "nord a sud per mostrar el vigor del jazz a Catalunya" i ha agraït a tot el sector del jazz que "s'ha posat a la nostra disposició en tot moment".


Imatge de la sèrie que s'estrenarà dissabte 28 d'abril
Imatge de la sèrie que s'estrenarà aquest dissabte 28 d'abril | La xarxa de Comunicació Local

 

La Xarxa de Comunicació Local i l'Institut Català d'Empreses Culturals han coproduït aquesta sèrie que forma part d'una de les accions estratègiques del Pla Integral de la Música, en el qual es va prioritzar la difusió del jazz a Catalunya, amb la intenció d'arribar al gran públic. Amb aquest programa, La Xarxa vol ampliar el públic d'un gènere musical que tradicionalment s'ha considerat minoritari. Per aquest motiu, el 2017 es va posar en marxa el cicle 'Jajajazz', en antena a les televisions locals, amb l'emissió de concerts de grans figures del panorama jazzístic. Una aposta que es manté i que permetrà gaudir de les actuacions de Gabriel Amargant, Toni Vaques o Pau Bombardó, entre d'altres.


 

Grans músics i productors catalans ajudaran a situar-nos en aquell passat i a establir-ne les connexions amb el present. El director de la Locomotora Negra, Ricard Gili; els clarinetistes Oriol Romaní i Pau Casares; el guitarrista Biel Ballester o el director del Festival Dixieland de Tarragona, Kike Colmenar, acompanyaran els espectadors en aquest viatge per tots els racons del país. També col·laboren, amb melodies que sonaran durant tot el programa, grups i intèrprets joves i veterans com el pianista Francesc Capella i la Barcelona Jazz Orquestra o la cantant Gemma Abrié, entre molts altres.

Cartell de 'Tot Jazz, La història del Jazz vista des de Catalunya'
Cartell de 'Tot Jazz, La història del Jazz vista des de Catalunya' | La xarxa de Comunicació Local

 
Comentaris

envia el comentari