El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els informatius de TV3 van ser els més plurals durant el primer terç del 2021
  • CA

Els informatius de TV3 van ser els que van recollir més diversitat de veus polítiques de gener a abril del 2021, segons l’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) corresponent al primer quadrimestre de l’any. En la seva anàlisi periòdica del pluralisme polític, l’ens ha observat TV3, Catalunya Ràdio, betevé, Rac1 i TVE Catalunya. Els dos eixos informatius principals d’aquells mesos van ser la gestió de la pandèmia i les eleccions al Parlament del 14F, i tots els mitjans analitzats van situar ERC com el que va sumar més temps als informatius diaris.

D’altra banda, la presència de les dones als informatius creix i se situa al voltant del 40% i arriba al 57,9% i al 57,1%, en els debats de TV3 i Catalunya Ràdio, respectivament. En concret, l’informe detalla que els informatius de TV3 van donar temps de paraula a 37 agrupacions polítiques. Però al mateix temps indica que cal tenir en compte que TV3 va ser també el mitjà de la mostra que va emetre més temps d’informació en termes absoluts.

Els següents informatius amb més pluralitat de veus van ser els de Catalunya Ràdio i els de Rac1, tots dos amb 33 veus polítiques diferents. A continuació venen els de betevé, amb 24, i els de TVE Catalunya, amb 22.

El Govern de Catalunya va sumar entorn del 22% a les dues televisions (22,5% a TVE Catalunya i 21,4% a TV3), el 28,8% a Catalunya Ràdio i una dada similar a RAC1 (27,5%), en aquest cas amb dades només del període gener-març a causa d’una incidència tècnica. En el cas de betevé, els executius català i de l’Ajuntament de Barcelona van obtenir una presència semblant (29,7% i 31,8%, respectivament).

El govern de l’Estat espanyol, en una línia similar a la de l’executiu català, també va reduir la seva presència en tots els mitjans: va assolir una proporció d’entorn del 12%, a TV3, Catalunya Ràdio i RAC1, on es va situar com la segona agrupació per temps de paraula. D’altra banda, va sumar gairebé el 5% a TVE Catalunya i a betevé.

Pel que fa als partits, l’informe mostra un creixement del seu pes informatiu amb motiu de les dues eleccions (14F i eleccions a la Comunitat de Madrid) i de l’inici de la nova legislatura al Parlament de Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 03, 2021 | 18:27
    Ricard desembre 03, 2021 | 18:27
    Els mitjans castellans respecten més que ningú la diversitat d'opinions, molt més que els catalans, naturalment. I és que allà només tenen una sola opinió, i per tant quan ja l'han dit una vegada ja han expressat tota la diversitat d'opinions que tenen. Aleshores poden repetir-la milions de vegades. I sempre la mateixa, l'única, la cosmopolita, la intel·ligent, la no adoctrinada, la que es dedica a protegir el seu Estat xenòfob des de fa segles. Castellans, felicitats per la vostra diversitat d'opinions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa