El Grup Zeta anuncia un ERO a 'El Periódico' per retallar un 45% la massa salarial

La retallada es farà sobre els gairebé 400 treballadors entre la redacció i els departaments d'administració, sistemes, publicitat i logística
Treballadors concentrats a les portes de El Periódico
Treballadors concentrats a les portes de El Periódico | J.A.G.

El Grup Zeta ha anunciat un expedient de regulació d'ocupació a 'El Periódico' per retallar un 45% la massa salarial dels gairebé 400 treballadores que sumen la redacció i els departaments d'administració, sistemes, publicitat i logística del diari. Tot i que no ha donat més detalls de la reestructuració plantejada, la direcció del grup ha indicat que es deu a causes organitzatives i proposa estudiar mesures alternatives als acomiadaments forçosos com baixes voluntàries. El comitè d'empresa ha manifestat el seu rebuig frontal a la mesura en considerar que "dinamita el clima laboral i els acords signats al juliol passat amb noves rebaixes salarials fins al 2020 després d'un conflicte amb una vaga de tres dies".


Els representants dels treballadors també han assegurat que l'ERO "farà impossible" la publicació del rotatiu "tal com el coneixíem fins ara". A més, també han traslladat a la direcció la "falta d'informació clara" sobre l'evolució del negoci, la renegociació del deute amb la banca i el model de negoci que volen implantar. L'empresa ha donat per iniciat el període de negociació de dos mesos, que inclou un mes previ a la presentació d'un ERO i el mes propi del període de consultes obligatori.
Comentaris
mar 350
I amb Enric Hernàndez la cosa va avall , avall i avall . L'unionisme està a punt de perdre un altre diari pro-155.
pepet
Molt bona notícia. Ara que surtin els treballadors que acomiadaran i diguin les mamaratxades que els feien fer.
Les notícies orquestrades des de Espanyistan no convencen als catalans
Oooohh! el diari del 155! l'anti-Mossos! el dels nazionals!, està en hores baixes?? ... a clar, els seus possibles lectors prefereixen La Razón o l'Abc abans que El Periódico, pobrets!
Jules
Tots al puto carrer, i a més, que es busquin la vida a la seva estimada Espanya, sicaris!
Andreuenc_Dani
Ho lamento pels empleats, pero si plegen millor. Com han mentit desde el dia dels atemptats. I segueixen fent-ho. En fin...
Art
I que tal si retallen el regal de diaris que fan diariament ,.... ?

envia el comentari