El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Gordillo: “El llegat de Terribas ens ajudarà a trobar un relleu tan o més exitós”
  • CA

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha agraït la “dedicació i el compromís” de Mònica Terribas després de l’anunci de la periodista de no continuar al capdavant d”El Matí de Catalunya Ràdio’, una decisió “personal” que “impactarà la propera temporada”. “És de justícia reconèixer la feina que ha fet durant aquests 7 anys“, ha dit Gordillo en Comissió de Control de la Corporació al Parlament. El director ha afirmat que el llegat de Terribas “els ajudarà a trobar un relleu tan exitós o més del que deixa ella“. La directora de la CCMA, Núria Llorach, ha comunicat que el proper dilluns s’ha convocat un Consell de Govern extraordinari on s’ha demanat la compareixença de Gordillo, per tal que els membres “puguin valorar” la decisió.

Gordillo ha dit que Terribas ha “excel·lit” amb una ràdio que ha donat el millor de si, i especialment en la cobertura de la pandèmia. “Com altres vegades ha passat, la ràdio pública s’ha refet i ha continuat guanyant audiència”, ha assegurat.

La directora i presentadora d”El Matí de Catalunya Ràdio’ ha explicat aquest divendres a primera hora que deixarà el programa i no el presentarà la temporada vinent, no per “cap motiu d’índole personal, familiar ni pels horaris” sinó al fet que “els engranatges d’una màquina tan exigent com aquesta no es poden permetre cap grinyol, i menys ara” i creu que “ara grinyolen”.

La decisió de Terribas ha centrat gran part de la Comissió de Control a la CCMA d’aquest divendres. El diputat de JxCat Francesc de Dalmases ha dit que “avui és un dia trist” perquè la ràdio d’aquest país “perd una bona persona i una bona periodista”. “Ens preocupa per com ha anat i com ha dit prou. Està en entredit la qualitat, això és un meteorit que impacta contra la ràdio nacional de Catalunya”, ha manifestat Dalmases, que ha qualificat la situació de “desastre i naufragi”.

El també diputat de JxCat, Eduard Pujol, ha afirmat “malfiar-se d’aquest canvi” i ha qüestionat si la “incomoditat de Terribas i els grinyols” eren coneguts per la direcció. “Quan algú et plega perquè els engranatges grinyolen, algú no ha fet bé la feina”, ha sostingut.

Per la seva banda, la diputada d’ERC Raquel Sans ha aplaudit la feina de Terribas i el seu rigor i qualitat informatives, i ha apuntat la necessitat de “repensar els mitjans públics del país i d’assumir-ne les responsabilitats”, com la renovació del Consell de Govern.

En resposta a una precisió de la diputada de la CUP Natàlia Sánchez, Gordillo ha dit que la decisió de Terribas és “personal”, “no per motius personals”.

El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha afirmat que la decisió de Terribas deixa palesa la “batalla entre JxCat i ERC”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa