Godó renuncia a 8TV i se la ven a l’amo de Teve.Cat

L'acord s'ha signat aquest divendres i ara falta el vistiplau del CAC

El Grup Godó renuncia a continuar lluitant per mantenir el seu canal de televisió privada i es ven 8TV al propietari de Teve.Cat, Nicola Pedrazzoli, per rellançar-la amb un nou plantejament. L’acord s’ha signat aquest divendres, segons ha anunciat Godó mateix, però hi ha de donar el vistiplau el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), ja que la freqüència és pública. Segons fonts coneixedores de l’acord, la venda es tancarà per deu milions d’euros.

Els actuals propietaris del multiplex en joc admeten que les circumstàncies els han superat i al·leguen que ha arribat el moment de passar el relleu “a un nou operador” que, segons el seu punt de vista “podrà aprofitar la feina feta fins al moment en benefici de la televisió a Catalunya i la seva audiència”. Entenen que la clau de la nova etapa és plantejar “una producció diferent, més basada en la proximitat”. De fet, Pedrazzoli, propietari de l’empresa OC 2022 que serà la que es quedarà el canal múltiple que té Godó amb cobertura a tot Catalunya, ja va ser el màxim responsable de Canal Català i ara encapçala Teve.Cat.

El canal 8TV va tenir el moment més àlgid i ambiciós quan Josep Cuní hi dirigia i presentava 8 al dia, un programa informatiu, amb tertúlies i entrevistes que s’emetia al vespre. Segon el grup editor de La Vanguardia, els principals problemes als quals ha hagut de fer front la cadena han sigut el retard en l’apagada analògica definitiva, la caiguda del mercat publicitari, que va començar fa anys amb la crisi del 2008 i que s’ha agreujat amb la pandèmia, l’aparició de nous operadors a Catalunya i a nivell estatal –aquests últims “sotmesos a regulacions diferents i sovint més permissives”– i els nombrosos “canvis normatius i tecnològics”.

Comentaris

  RAMON A 06/03/2021 11:46 am
  Malament si de catala nomes en te el nom
  Julià Pons 06/03/2021 9:42 am
  Godo.Scc glu, glu, glu, porqueria franquista i de la Virgen Maria de Franco
  57
  60
  Respon
  INCREDUL 06/03/2021 9:34 am
  Ja en parlarem, no recordeu que aquell canal que es deia Canal Catalá es feien tertulias politicas amb personatjes com en Girauta, Cañas, Ribera, Yoyas, Bosch, Carreras, Ramos, Domingo, Rosiñol. Que deu ens agafi confesats amb el moderador en Carlos Fuentes, religios de Sabadell
   Baix Empordanes 06/03/2021 1:17 pm
   Primera entrevista per inaugurar la nova cadena "INES ARRIMADAS", Teve.cat recupera aquella tertulia den Carlos Fuentes "Catalunya Opina", tambe i tornaran en Bernardos, l'Espot i la Mila. El soberanisme ataca.
  Català 06/03/2021 4:29 am
  Aleluia!. Per dolent que sigui el nou propietari , dificilment serà pitjor que el botiflerissim Godó.
  32
  18
  Respon

Nou comentari