El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia adultera Eurovisió
  • CA

L’opció de tirar endavant el festival amb una situació d’incertesa com la que estem vivint, era una decisió arriscada però alhora il·lusionant per a totes les delegacions i seguidors. “Ens cal canviar l’humor i agermanar-nos de nou, i la millor manera és gaudir del concurs en directe”, això és el que afirmava el màxim responsable del certamen, Martin Österdahl, tan sols fa unes setmanes.

Els primers assajos van començar justament fa una setmana, sempre seguint un exhaustiu protocol sanitari, i han transcorregut sense cap mena de problema. Cal destacar que la delegació d’Austràlia, capitanejada per la cantant Montaigne, és l’única que no ha viatjat fins als Països Baixos, a causa del risc que suposaria. Per això han preparat una gravació de la seva actuació al concurs.

El govern neerlandès va donar llum verda a l’admissió de públic a l’estadi, però amb un aforament del 30% del que seria habitual. Seguint els protocols que ja es van utilitzar en el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi. El mateix govern ha preparat una prova pilot similar, on els assistents hauran de fer-se una prova abans d’entrar i una altra al sortir. Així es vol prendre nota per acabar de determinar que seguint i adoptant les mesures necessàries, els concerts multitudinaris són segurs.

Escenari d’Eurovisió / Nathan Reinds

Abans no comencin els xous televisius, ja són quatre les delegacions que no van poder assistir a l’acte oficial d’inauguració del certamen, aquest any rebatejat com a Turquoise Carpet, on tots els artistes van desfilar per la passarel·la ubicada al port de la ciutat. Un dels membres de l’equip polonès i un altra de l’islandès, van donar positiu en els testos rutinaris que l’organització els recomana. Això ha fet que de retruc, els maltesos i els romanesos, que comparteixen el mateix hotel, hagin decidit voluntàriament quedar-se aïllats fent la corresponent quarantena, a l’espera de veure els resultats. Per a aquests casos, l’organització ja ha previst projectar una gravació que cada país ha preparat amb anterioritat en el cas que no puguin trepitjar l’escenari.

D’altra banda, l’espanyol Blas Cantó, ha volgut guardar distàncies amb la resta de cantants fent turisme per diferents racons del país. Un cop finalitzat el seu segon assaig, ell mateix declarava que “la cançó encara necessita ajustos de cors, alhora que l’equip tècnic acaba d’arrodonir els enquadraments”. Certament la reacció dels fans i seguidors sobre l’actuació que farà el proper dissabte a la final, està sent del tot negativa. Tot i això, l’equip espanyol va passejar-se desinhibit per la passarel·la del port de Rotterdam sense mascareta i amb el seu millor somriure.

Blas Cantó,el representant d’Espanya / EBU Anders Putting

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa