El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Europa Press de Catalunya celebra 40 anys fent bandera de “la credibilitat i la independència”
  • CA

 

Europa Press de Catalunya ha celebrat aquest dimarts el seu 40è aniversari. Ho ha fet amb un acte a l’Antiga Fàbrica Damm, a Barcelona, que ha estat presidit pel president del Parlament, Roger Torrent; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, la delegada d’Europa Press de Catalunya, Anna Cristeto, i el president d’Europa Press, Asís Martín de Cabiedes. Durant la seva intervenció davant d’uns 300 assistents, Torrent ha reconegut que “no és fàcil la relació entre les institucions i el periodisme” però que és “necessària”, i s’ha referit a les notícies falses: “Hem d’afrontar l’auge de les ‘fake news’ i de l’extrema dreta, que s’alimenten mútuament”. A més, ha reclamat “ser capaços d’interpretar la complexitat de la nostra societat”.

 

Per la seva banda, Artadi ha volgut manifestar que “tant les agències com els mitjans sou imprescindibles per a una societat informada i plural” i ha lamentat que “vivim en un moment en què la realitat i la realitat publicada no coincideixen”. Alhora, ha constatat la necessitat que hi hagi “periodistes compromesos amb la veracitat, en aquests temps de postveritat”. “Barcelona és una ciutat compromesa amb la llibertat de premsa”, ha dit Colau, que ha afegit que “no hi ha democràcia sense llibertat d’informació garantida”. A més, s’ha referit a les famoses ‘fake news’: “Internet també ens ha aportat les ‘fake news’ i necessitem la funció social del periodisme”. L’alcaldessa de Barcelona ha fet també una referència als presos polítics, afirmant que “són temps d’excepcionalitat, hi ha líders polítics a la presó”, i ha deixat clar que “no ens resignem a l’espiral de crispació”, i que “necessitem diàleg i negociació”.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi
La portaveu del Govern, Elsa Artadi | Europa Press

 

El president d’Europa Press ha reivindicat els principis fundacionals de l’agència regits per la llibertat d’expressió, la independència i neutralitat política i respecte a les institucions, mentre que Cristeto ha destacat que Europa Press “assumeix el repte de la neutralitat i la rapidesa”. També ha subratllat el compromís de l’agència amb la neutralitat, la credibilitat i la independència, “valors irrenunciables”, i ha lloat com el “rigor de l’agència permet elaborar un servei de qualitat, seriós i de confiança en moments de vertigen informatiu”. A més ha recordat que “fa vint anys vam començar el servei de notícies en català” i que en els darrers anys “hem reforçat el perfil multimèdia i de xarxes”.

 

La celebració dels 40 anys d’Europa Press de Catalunya ha comptat amb la presència de representants de tots els partits polítics, del món empresarial, d’agents socials i d’entitats socials i culturals.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa