El fundador de Netflix, Reed Hastings, preveu que en un termini d’entre deu i vint anys la televisió convencional haurà donat a pas a un sistema en què “tots els vídeos que veurem estaran a internet”. En una conferència aquest dilluns al vespre al Mobile World Congress, Hastings ha afirmat que Netflix vol estar al capdavant d’aquesta revolució i assolir els 100 milions d’usuaris en el curt termini.

El creador de Netflix ha assenyalat que la competència entre els diversos actors del sector – com Amazon o Youtube – i els avenços en la tecnologia del ‘streaming’ impulsaran aquesta revolució de la televisió per internet. D’altra banda, el conseller delegat de la firma nord-americana ha defensat que un servei “assequible” com Netflix és un bon instrument per lluitar contra la pirateria de continguts audiovisuals a internet. “És molt excitant saber que Netflix està disponible a tot el món i que participa en una competició a tots els països en aquest meravellós sector audiovisual”, ha afirmat Hastings durant la conferència.

 

L’emprenedor de Massachusetts ha apuntat que la seva plataforma compta amb “l’ambició de tenir el millor contingut que es pugui oferir i sense retards en els llançaments. Hem portat la televisió allà on sempre hauria d’haver estat, permetent que l’usuari tingui sempre els continguts a la seva disposició”.

 

Hasting ha defensat que problemes habituals de la tecnologia ‘streaming’ com són el ‘buffering’ o la incompatibilitat dels còdecs han desaparegut amb Netflix gràcies a la inversió “a alts nivells” que la companyia ha fet en millor la infraestructura de xarxes amb què treballa. Fins i tot, el fundador de Netflix ha recordat que la firma nord-americana va incloure la possibilitat de descarregar continguts en dispositius mòbils per quan els usuaris poguessin seguir veient els continguts quan estaven sense cobertura d’internet.

 

Sobre els continguts, Hastings ha apuntat que Netflix se centra en “fer grans històries i amb personatges que tinguin sentit” i que busquen diversificar al màxim la seva oferta, des del drama històric de The Crown a la distòpia futurista de Black Mirror. A nivell geogràfic, el fundador de Netflix també ha admès que cerquen adaptar els seus continguts als gustos locals, emetent productes propis dels mercats on opera combinats amb sèries de factura estatunidenca. En aquest sentit, també ha posat d’exemple produccions com Narcos, una sèrie dels EUA, produïda parcialment amb capital francès i amb aproximadament la meitat de diàlegs en castellà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa